fbpx

Celicával az élet – fényezés

Végre jöhetett a karosszériamunka első fázisa, a motorháztető és a tető fényezése, melyek sajnos elég csúnyák voltak. Érzésem szerint az eredmény nem lett túl szép, ki is fejtem miért, ráadásul sikerült más hibákat is elkövetni a „mestereknek”. Szóval okuljatok az esetemből.

SDC13257_filtered

Mivel a legfontosabb teendőkön ekkorra már túlestem, ezért elkezdtem foglalkozni a Celica külsejével, ugyanis több karosszériaelem is elég rondán festett. A motorháztetőn apró pöttyök, kopások, karcolások voltak, melyeket már nem lehetett helyrehozni, csakis fényezéssel. Ugyanez volt a helyzet a tetővel, melynek nagyjából a fele ki volt fakulva, néhol nagyon csúnyán. Továbbá a hátsó szárny egyik oldalsó eleme is elég mostohán nézett ki, méghozzá egy ordenáré sufnituning miatt hiszen az antenna lyukát nemes egyszerűséggel befoltozták, csakhogy elég látható módon, és úgy fényezték (?) le.

6f024327-e0eb-4ba6-b8a4-4c9249c4be53

8c28e062-dd12-4380-8ea0-e5297439a195

Azért ez így mégsem maradhatott, ezért beugrottam Békéscsabán egy műhelybe, ahol nem tudták bevállalni, de azért elárultak pár hasznos információt. Például azt, hogy ez az autó nem volt törve (ezt mondjuk eddig is tudtam), hanem a motorháztetőt valószínűleg nem zárták le rendesen, és egyszer csak nagyobb sebességnél a menetszél felcsapta, ennek köszönhetően betörte a szélvédőt, és a tetőn is okozott károkat. Ez a teória egyébként teljesen helytálló, mivel a szélvédő cserélve volt, és a karosszéria többi károsodása is vélhetően ennek volt betudható. Mivel innen tovább kellett állnom, elmentem az Orosházi útra, cégnevet nem mondok, mert az egyik kolléga vállalta be, cégen kívül, gondolom nem kell magyarázni, miért. A kollega ötvenezres árat kalkulált, amibe belementem, egyrészt más lehetőségem a közelben nem nagyon volt, az általam először megkeresett szakember kéthónapos várólistára tett, másrészt ennyiért még így sem csinálják meg túl sokan.

Nem is a fényezéssel volt a gond, mert a tető kifejezetten szép lett. A motorháztető már kevésbé, a bukólámpa fedlapjai is kicsit megfolytak, de minden sokkal szebb lett persze, mint előtte. A baj ott volt, hogy nem maszkolták le rendesen az autó többi részét, ezért az egyik visszapillantóra, a szélvédőre, a bal ajtóra és az első-hátsó lökhárítóra is került a szórógittből. Amit persze aztán baromira nehéz eltávolítani. Megbeszéltük, hogy emiatt visszaviszem egy teljes polírra, csak aztán vagy nem vették fel, vagy leráztak valami kamu szöveggel. Olcsó húsnak híg a leve, ezt tudjuk, de nagyon vigyázzatok arrafelé, mert nem végeznek alapos munkát, aztán pedig a felelősséget sem vállalják.

Persze kínkeserves munkával és egy szennyeződés eltávolító/polír kombóval eltűntettem a rátelepedett gittet, de szerintem a szóban forgó „mester” biztosan csuklott miattam pár órát. Amit maximálisan meg is érdemelt. Vigasztal a tudat, hogy ez csak egy kényszermegoldás volt, hiszen a végső cél egy teljes fényezés, ami nyilván ennek az összegnek a többszörösét fogja felemészteni, és természetesen mást fogok megbízni a munkával.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb