fbpx

BMW Concept X7 iPerformance

A 2017-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon bemutatkozó BMW Concept X7 iPerformance modellel a bajor gyártó nem csak a luxusszegmens új koncepciójáról rántja le a leplet, de a BMW márka által luxusként értelmezett fogalom jövőképét is a közönség elé tárja.

A Concept X7 iPerformance a luxus új felfogását a határozott vonalaival elért markáns külső megjelenésén keresztül testesíti meg, amely nagyméretű, hatszemélyes, exkluzív szolgáltatásokat kínáló belsővel párosul. Az alapokat a letisztult formák, a prémium anyaghasználat, illetve a számos kapcsolódási lehetőséget biztosító csúcstechnológiás infotainment rendszer adja. A koncepcióautó iPerformance jelzője a BMW úttörő eDrive technológiájának jelenlétére utal, mely a BMW TwinPower Turbo benzinmotorral párosulva kivételesen hatékony és dinamikus erőátvitelt eredményez a különböző vezetési helyzetekben – beleértve a zéró emissziójú futás közbeni működést is.

BMW Concept X7

Modern könnyedség a belső térben

A BMW Concept X7 iPerformance tágas utasterében a letisztult formák, a meleg színek és a prémium anyaghasználat együtt keltik életre az exkluzív, kifinomult környezetet. Ráadásként a panorámatető nem csak helyet kínál az utasok feje felett, hanem fényes, tágas belső teret és a szabadság érzetét biztosítja. A hat arányosan kialakított ülés három sorban helyezkedik el, közülük négy exkluzív, egyedi kialakítású. Köszönhetően a külön álló ülések légies és egyben helytakarékos kialakításának, azok nagy teret engednek a hátul ülők lábai számára. Az üléspárnákat diszkrét aranydíszítésű, sötét olíva-bronz bőr borítja, exkluzivitást kölcsönözve még a legapróbb részleteknek is, míg az ülések többi részén „füstös fehér” bőrborítás kapott helyet, a kellemes kontraszt érdekében. A különálló ülések héjszerű hátfala a exkluzivitás és a modernség jegyében szintén bőrrel díszített.

BMW Concept X7

Minimalizmus az utastérben

A modern, letisztult utastérben – a BMW-nél megszokott módon –, a hangsúly a vezetőn van. Alakjuknak és felületeiknek köszönhetően, a műszerfal, a középkonzol és az ajtó valósággal a sofőr köré simulnak. Az emelt ülésmagasság mindeközben tökéletes rálátást biztosít az útra. A BMW új formanyelve, amely nagy felületekkel és hangsúlyos élekkel építkezik, a műszerfal esetében a lényeges elemekre szorítkozás modern esztétikumában érhető tetten. A 12,3 hüvelykes műszerfal képernyő és a központi információs érintőképernyő egymás mellett helyezkednek el – az eredmény pedig egy osztatlan, okosan kifinomult kijelző látványa. Egy új működési koncepció lehetővé teszi a két kijelző interaktív használatát. Alattuk a központi konzolon egy sor olyan funkció kapott helyet, amelyek a letisztult, vésett felületeken kiemelik a minimalista megközelítést. A vezérlők részben háttérvilágítással rendelkező kristályüvege sötét, „ezüstös éjszaka” árnyalatban pompázik, kifinomult megjelenést kölcsönözve a választókar, az iDrive Controller és a kormányon található multifunkciós gombok számára.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb