fbpx

5 csillag a Subaru XV-nek és az Imprezanak is

A Subaru Corporation európai leányvállalata, a Subaru Europe a napokban bejelentette, hogy az új Subaru XV és Impreza modellek (európai specifikáció) egyaránt maximális, ötcsillagos összesített értékelést kaptak a 2017-es Európai Újautó Értékelő Program (Euro NCAP) biztonsági teljesítményt vizsgáló tesztjén.

A két típus mind a négy vizsgált területen (felnőtt utasok védelme, gyermek utasok védelme, gyalogosvédelem, biztonsági rendszerek) kimagasló, jóval a minimálisan meghatározott érték fölötti pontszámot szerzett, és mindkét autó figyelemre méltó összesített eredményt ért el.

Subaru XV

A Subaru XV és Impreza az első olyan modellek, amelyek az új Subaru Globális Padlólemezre (SGP) épülnek, amit a vállalat mérnökei kifejezetten a magasabb szintű biztonsági teljesítmény, vezetési élmény és rugózási kényelem szempontjai szerint terveztek. Az SGP alkalmazásával jelentős mértékben nőtt a karosszéria és a futómű merevsége (elöl az oldalirányú hajlító szilárdság 90 százalékkal, a torziós szilárdság 70 százalékkal, az első futómű merevsége 70 százalékkal, a hátsó segédkeret szilárdsága pedig 100 százalékkal), emellett pedig az új modellek az ütközési energia elnyelésében is 40 százalékkal jobb teljesítményt nyújtanak, mint elődeik.

A törésteszten szereplő modellek felszereltségében 7 légzsák található (köztük egy SRS térdlégzsák a vezetőoldalon), az áttervezett biztonsági öv csatja pedig mérsékli a sérülések súlyosságát és jobb védelmet nyújt az utasoknak egy ütközés esetén.

A Subaru hatékony EyeSight vezetéstámogató technológiája alapfelszereltségként kerülnek az említett típusokba, amelyek így kiváló teljesítményt nyújtottak az Euro NCAP önálló vészfékezést vizsgáló tesztjén – mind az úton feltűnő más járművek, mind a gyalogosok esetében. Az EyeSight vezetéstámogató technológia két digitális sztereokamerával figyeli a forgalmat, és ütközésveszély esetén figyelmezteti a vezetőt, szükség esetén pedig fékez, hogy segítsen elkerülni az ütközést vagy mérsékelni a baleset súlyosságát. Az EyeSight rendszer más téren is segítséget nyújt, figyelmeztetve a vezetőt, ha az autó elkezd kisodródni a sávból, és segítve neki, hogy járművét a kijelölt forgalmi sávban tartsa.

Subaru XV törésteszt

A Subaru XV és Impreza világszerte számos rangos elismerést kaptak már biztonságukért. Mindkét új modell (japán specifikáció) 3 díjat nyert a Japán Újautó Értékelő Program (JNCAP) töréstesztjein. A második elismerés a 2016-2017-es Nagydíj volt, amit azért kaptak, mert minden idők legjobb biztonsági eredményét érték el (199,7 pontot a maximális 208-ból). Végül pedig mindkét új modell megkapta a Különdíjat is a (Japánban) alapfelszereltségként kínált gyalogosvédő légzsákért.

Miután az új Subaru XV, valamint az Impreza megjelentek az USA piacán, a Közúti Biztonsági Biztosító Intézet (IIHS) a 2017 TOP SAFETY PICK+ (a legbiztonságosabb választás) címet ítélte oda az autóknak. Az IIHS egy független, nonprofit tudományos-oktatási szervezet, amelynek kitűzött célja a közlekedési balesetek következményeinek (halálesetek, személyi sérülések és vagyoni károk) mérséklése az amerikai utakon.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb