fbpx

Berta Benjámin: Technikai hibák ellenére is remek harmadik hely Vallelungában

Duna Auto

Szombaton versenynap virradt Vallelungára, ahol az American Festival of Rome keretein belül több sorozat pilótái is harcba szálltak az impozáns kupákért. A formaautók mezőnyében ott nyomta a gázt Berta Benjámin is, aki egy időmérőt és egy versenyt futott, nem minden bonyodalom nélkül…


Benjámint először a kvalifikáción érte utol a technika ördöge, a bal hátsó futómű kerékcsapágya tört el, majd a délutáni káoszversenyen a kipufogója mondta be az unalmast. Ennek ellenére a magyar fiú minden elképzelhetőt kihozott a technikából, és mind az időmérőn, úgy a versenyen is remekelt a 36 autót számláló TopJet FX2000 szériában:

 „Egyetlen dolog kavarog csak a fejemben: mi lehetett volna, ha. Természetesen ez egy közhely és az autósportban nincs ha, így a fennálló lehetőségeimből kellett a legjobbat kihozni. Az időmérő edzésen már az autó mozgásából tudtam, hogy nincs minden rendben, de a csapágytörés ellenére a negyedik helyre így is jó voltam. Sőt, mindössze három tizeddel maradtam el a pole pozíciótól, a pálya technikás részein pedig én voltam a leggyorsabb, így érthető, ha ezzel az eredménnyel cseppet sem voltam elégedett. Bíztam benne, hogy a hétvége nyitófutamán előrébb léphetek, azonban a rajt után szinte azonnal bejött a safety car, majd később piros zászlót lengettek, és félbeszakították a versenyt.

Egy helyet így is sikerült ugranom, majd a hosszú várakozás után újraindított menetben fura hangokat kezdett hallatni az autóm. Elfogyott az erő és a nyomaték, pedig úgy érzem, hogy tudtam volna harcolni a dobogó legmagasabb fokáért is. A piros zászló és a biztonsági autós fázis után még kergettem néhány kört az ellenfeleimet, de előrébb jönni a felsorolt okok miatt sajnos már nem tudtam. Így is sikerült megtartani a pozícióm, ezért az abszolút értékelésben harmadik helyen végeztem, a TopJet FX2000 és a Drexler kupában pedig második lettem.


Az autót a csapat már leszervizelte, én pedig bizakodóan várom a mai utolsó, szezonzáró versenyt. Azt gondolom, hogy a tempónk alapján igenis van keresnivalónk, és ha nem hátráltatnak technikai hibák, akkor jó esély van a győzelemre.” – nyilatkozott elszántan a szombatot parádésan megmentő Solution Racing F3-as pilótája.

Ha szeretnél szurkolni Beninek, azt a sorozat hivatalos live streamingjének követésével megteheted!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb