fbpx

Berta Benjamin: Tapogatózással teltek a hungaroringi szabadedzések

A SOLUTION Racing Team fiatal pilótája áthozta a mugellói lendületet a Laptiming Kupára…

Berta Benjamin a 2022-es versenyszezonban több bajnokságban is küzd az elsőségért. Két hete az FX2000 Italian Trophy mugellói fordulójával megkezdődött számára a menetelés. Ezen a hétvégén pedig már a Hungaroringen rója a köröket a Toyota-Dallara F3-mal, ahol a Drexler Formel Cup-ban, az ESET V4 Cup-ban és a magyar értékelésben is harcol majd a pontokért. Természetesen az abszolút győzelem a cél. Ha lehet hinni az előrejelzésnek, akkor elég szeszélyes időjárás várható…

„A mugellói győzelem hatalmas lendületet adott és igyekszem ebből táplálkozni a hungaroringi hétvégén is. A mai szabadedzések alatt több beállítást is kipróbáltunk a csapattal, ennek köszönhetően folyamatosan gyorsultam. Ugyan jól ismerem a pályát, de szükségem volt ezekre az etapokra, hogy minél jobban összhangban legyek a pályával és az autóval. Nagyon várom már az első éles versenyt az F3-mal a mogyoródi aszfaltcsíkon, amely jelen állás szerint nagy valószínűséggel esős lesz. Remélem, hogy a szeszélyes időjárás ellenére minél több néző kilátogat majd.”- nyilatkozta a nap végén Berta Benjamin.

Mivel a járványügyi helyzet most tette lehetővé, ezért az MNASZ az edzésnap végén tartotta meg a korábbi években elmaradt díjátadókat. A 2020-as és 2021-es szezont illetően pedig több kategóriában is számít díjra Benjamin.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb