fbpx

Bemutatta a következő WEC versenygép-prototípusát a Toyota

A Toyota a múlt hétvégi Le Mans-i címvédésével és dupla dobogójával a konstruktőri versenyben és a pilóták kategóriájában is megszerezte a világbajnoki címet a Hosszútávú Világbajnokság (WEC) 2018/2019-es szezonjában. Azt már korábban bejelentette az utóbbi időben minden versenysorozatban sikert sikerre halmozó autógyártó, hogy versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing a Hosszútávú Világbajnokság 2019/2020-as szezonjában is megméreti magát, most azonban leleplezték azt a vadonatúj versenygépet, amellyel a szabályváltozásokat hozó 2020/2021-es szezonra készülnek.

A néhány napja a Hosszútávú Világbajnokságban is világbajnoki címet szerző TOYOTA GAZOO Racing 2020 után is részt vesz a FIA Hosszútávú Világbajnokság (WEC) versenysorozatában, miután véglegesítették az új műszaki szabályokat. A csapat már korábban igazolta részvételét a 2019-2020-as szezonban, a jelenleg érvényben levő LMP1 specifikáció szabályai szerint. Most azonban bejelentették, hogy 2020 őszén az új generációs, csúcskategóriás versenyautókkal mutatkoznak be a WEC rajtrácsán.

Egye leendő utcai szupersport autó alapjaira épül majd a jövő hibrid elektromos Toyota WEC versenygépe

Az Automobile Club de l’Ouest Le Mans-ban közzétette az új műszaki előírás utolsó részleteit is, miután mindenre kiterjedő megbeszélést folytatott számos partnerrel, köztük a frissen megkoronázott, világbajnok TOYOTA GAZOO Racing csapattal. Ennek eredményeképpen a TOYOTA GAZOO Racing örömmel jelentette be részvételét a 2020-2021-es szezonban, amelynek során a GR Super Sport utcai autó alapjára épített hibrid hajtású prototípussal fog versenyezni. Az autó utcai változatát még szintén csupán koncepcióként láthatta a nagyközönség, ám azonnal zajos sikert aratott. A Toyota azt ígéri, hogy az utcai és a versenyautó is intenzív fejlesztésen megy át a közeljövőben a vállalat műszaki központjaiban: Toyota Cityben, Higashi-Fujiban és Kölnben.

Hamarosan kezdődhet az új versenygép tesztelése

Az új versenyautó nevét később hozzák nyilvánosságra, a pályatesztelés a 2020-2021-es szezon indulása előtt kezdődik meg. A TOYOTA GAZOO Racing a szezon során további részleteket is közzétesz majd a GR Super Sport utcai autóról. Eközben természetesen gőzerővel folyik a mostani generációs versenygép további tökéletesítése is a soron következő, 2019/2020-as szezonra.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb