fbpx

Beárazták az Alfa Romeo Giuliát

Magyarországra is megérkezett az Alfa új modellje, a jelenleg rendelhető változatok hátsókerék meghajtásúak, ám várható az összkerekes Giulia megjelenése is. Az alapmodell 8.95 milliótól indul, a Quadrifoglio Verde viszont közel 23 millióba kerül.

giulia1

Az idei Genfi Autószalonon találkozhattunk először a Giulia olcsóbb kiviteleivel, 2015-ben ugyanis nem az alapváltozatokkal kívánt betörni a piacokra az Alfa, hanem a QV-vel, amely viszont a legdrágább kiadás. Valahol érthető persze, hogy egy nagyobb durranással akarta a Giulia nevet visszavezetni az autók világába az Alfa, de az is tény, hogy vélhetően ebből adják el majd a legkevesebbet. Márciusban már minden lényeges adat kiderült a kedvezőbb árú változatokról, azonban a hazai árlistát csak napokkal ezelőtt tették elérhetővé.

Három felszereltségi szint közül lehet választani, a Giulia mellett a Super és a már korábbról is jól ismert Quadrifoglio kapott helyet a listán. Utóbbiba 2.9 literes, duplaturbós, 510 lóerős benzinmotor került, mindössze 3.9 másodpercre van szüksége a százas tempó eléréséhez, és egészen 307 km/órával képes repeszteni. Nem csupán ezért ennyi az ára, sportos külső- és belső elemekkel, valamint vezetéstámogató rendszerekkel látták el.

giuliainteri

Nagy lépés következik lefelé az árlétrán, a Super felszereltséggel rendelkező típusok közül a 2.2 literes, 180 lovas dízel modell 8 sebességes automatával szerelve 10.9 millióba, 6 sebességes manuálissal pedig 10.2 millió forintba kerül, a 150 lóerős verzióért ugyanezzel a felállással 10.4-et, illetve 9.7-et kell fizetni. Ezen a szinten többek között bőrülés, valamint dupla kipufogó is jár. Az alapkiadás, vagyis a Giulia szintén a 2.2-es dízelmotort kapta, azonban csak hatsebességes kézi váltóval érhető el, a 150 lovasnak 9.2 millió az ára, az alap, 136 lóerős motorral ellátott pedig 8.95 millióért vihető haza. A szériafelszereltséggel ebben az esetben sincs gond, sávelhagyásra figyelmeztető, valamint gyalogosfelismerő rendszert, 6.5 colos központi kijelzőt, továbbá esőérzékelőt és kétzónás légkondicionálót is kapott. Külön sport- és business / business plus csomag is rendelhető, ezek ára 425.000-től 650.000-ig terjed.

A gyártó az összes Giuliára 5 év garanciát ad, a jelenlegi információk szerint pedig tovább fog bővülni a modellpaletta, ősszel érkezhet a 200 lóerős benzines, automata váltós típus, valamivel tízmillió forint feletti áron.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb