fbpx

Áttörést hozhat az Opel Ampera-e

Szeptember végén mutatták be a Chevrolet Bolt EV európai kivitelét, mely az Opel Ampera-e nevet kapta, és bizony az eddigi információk alapján ígéretes modellnek tűnik, érkezésével pedig egy merőben új korszak elindulását segítheti elő. Az Ampera-e fejlettségét nézve egyre magabiztosabban közeledik az autóipar azon célja felé, hogy elterjedtebbé és hétköznapibbá tegye az elektromos járműveket.

ampera1

Bár az öles léptek biztatóak, az árképzést tekintve az Opel még mindig kénytelen a vásárlók lehetőségei fölé pozicionálni a legújabb típust, melyet átszámítva nagyjából 9.2 millió forintért lehet majd megvásárolni.

A típusnév név ismerősen csenghet, az egykori hibridből 7.700 darab talált gazdára, azonban az Ampera-e-ben, (elnevezésében is jelezve) már nincs belsőégésű motor, van viszont egy igen combos elektromos, a 150 kW (204 lóerő) teljesítményű erőforrásnak köszönhetően a százas sprintet 7.3 másodperc alatt teljesíti az Opel, ugyanakkor a végsebességét 150 km/órára korlátozták.

ampera2

A gyártó 8 év garanciát vállal a 60 kWh kapacitású akkumulátorcsomagra, mely a padlólemez alatt helyezkedik el, így az utastér helykínálata nem szenved csorbát, és a csomagtér is tisztességes a maga 381 literes méretével. A hatótáv az eddigi tesztek szerint (tökéletes körülmények között) akár az 500 kilométert is megközelítheti, valószínűbb azonban, hogy átlaghasználat mellett a 300-400 kilométer közötti táv lesz a leginkább jellemző.

A 2017 első negyedévében érkező Ampera-e létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, tudása pedig előremutató, és ugyan a már emlegetett árból még van hová faragni, azért mégsem több tízmilliókról beszélünk, mint mondjuk egy Tesla esetében.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb