fbpx

Átadták az első BMW i8 Roadster modelleket

A First Edition névre keresztelt, kétszáz darabos limitált kiadás első, exkluzívan sorszámozott példányait a Nemzetközi BMW i8 Klub tagjai vehették át.

A jövőbe mutató roadsterek legelső példányainak utastérben egy elegánsan elhelyezett plakett igazolja, hogy az elsőként átadott tizennyolc darab BMW i8 Roadster modell sorban egymás után gurult le a BMW Group lipcsei üzemének gyártósoráról, elsőként kínálva fel a bajor prémiumgyártó kiválasztott ügyfeleinek a nyitott tetős vezetés zéró emissziójú élményét. A BMW Weltben megrendezett autóátadó ünnepségen Peter van Binsbergen, a BMW Németország értékesítési- és marketingigazgatója adta át a lélegzetelállító plug-in hibrid roadsterek első, exkluzívan sorszámozott példányainak kulcsait a Nemzetközi BMW i8 Klub tagjainak.

A frissen átadott modellek első útja konvojban vezetett az olaszországi Comói-tó partjára, ahol a május 26-i hétvégén megrendezendő Concorso d’Eleganza Villa d’Este két napján a Villa Erba luxusszálloda parkjában pompáztak.

A BMW i8 Roadster First Edition – amelyre a leendő tulajdonosok csupán nagyon rövid ideig adhatták le előrendeléseiket, az innovatív sportautó mindössze kétszáz darabban elkészülő limitált szériáját jelöli. Az exkluzív modellek középkonzoljának vezető felőli oldalán egy gravírozott fémplakett igazolja az elsőként debütáló négykerekűek hamisítatlan értékét, a „First Edition” felirat alatt pedig a kétszáz darabos széria pontos sorszáma olvasható. A BMW i8 Roadster First Edition első tizennyolc példányát – mintegy különleges meglepetésként – a Nemzetközi BMW i8 Klub tagjai vehették át, a tizennyolc modell utastéri plakettjeire pedig a kétszázig skálázott sorszámozás alá, exkluzív módon az első tizennyolc darab négykerekű egyedi sorszáma is felkerült. Az első modellek különlegességét olyan rendhagyó utastéri opciók nyomatékosítják, mint például a kerámiából készült vezérlőgombok és kapcsolók, a Harman Kardon zenerendszer, a BMW i8 emblémájának lábtéri és ajtók alatti kivetítése, valamint a szénszálból készült utastéri betétek.

„Hónapok óta számoljuk vissza a napokat – egészen pontosan attól a naptól kezdve, hogy megláttuk az első hivatalos képeket erről a gyönyörű autóról. A lehetőség, hogy egy roadsterben éljük át a BMW i8 Coupé lebilincselő vezetési élményét, mindannyiónk számára maga a valóra vált álom” – mondta Claus-Dieter Bachmann, a Nemzetközi BMW i8 Klub elnöke. „Engem és a klubtársaimat is mélyen megérintett az a melegszívű, baráti fogadtatás, amelyet a BMW Weltben kaptunk. Míg élünk, nem felejtjük el” – tette hozzá.

A legtöbb autóklubbal ellentétben – amelyek egy-egy modell életciklusának leköszönésével jönnek létre – a Nemzetközi BMW i8 Klub a BMW i8 Coupé piaci premierjével egy időben, 2014-ben alakult. Mindez kellően alátámasztja a klubtagok a progresszív plug-in hibrid sportautó iránt mutatott rajongását, amely az egyedülálló LifeDrive járműstruktúra és a szemet gyönyörködtető BMW i dizájnnyelvezet összefonódásában gyökerezik. A piaci debütálása óta eltelt négy évben a BMW i8 a világ legkeresettebb plug-in hibrid sportautójává érett, amelynek forradalmi megjelenése és iránymutató járműkoncepciója világszerte számtalan díjat, elismerést és kitüntetést bezsebelt. Az új BMW i8 Roadster a nyitott tetős vezetés élményét a csúcsteljesítmény és a zéró emissziójú mobilitás párosával egyesíti.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb