fbpx

Árkülönbségek és 5*-os törésteszt a Teslánál

Az európaiaknak érdemes mostanában megvenniük Teslájukat, ugyanis hamarosan jelentős árnövekedés jöhet. Azonban a biztonsággal továbbra sincs probléma, öt csillagot ért el a törésteszten a Model S.

Sajnos az öreg kontinensen időnként még mindig akadozik a Tesla gépezete, ugyan a hollandiai Tilburgban már van egy európai főhadiszállása a cégnek, itt csak összeszerelik az autókat, az alkatrészek továbbra is a tengerentúlról érkeznek. Elon Musk maga is megszólalt az ügyben, kifejtette, hogy leginkább a valutaváltásnak köszönhető az Európa és USA között egyébként is tapasztalt árkülönbség, amely most még jelentősebb lesz. Az előrejelzés biztos alapokon nyugszik, szóval aki kedvezőbb áron szeretne Teslát venni, annak iparkodnia kell.

2013-tesla-model-s

Azonban a napokban egy olyan hír is érkezett, amely megerősíti a tényt: nem hiába méregdrága a Model S. Vannak olyan autók, amelyek csak a márka, vagy a presztízs miatt kerülnek jóval többe az átlagnál, azonban a Tesla esetében nem lehet ezt mondani. Az EuroNCAP (European New Car Assessment Programme – Európai Új Autó Értékelő Program) töréstesztjén ugyanis kiváló eredményt ért el a Model S.

A rangos, autótörésre szakosodott szervezet 1997 óta van jelen a kontinensen és közlekedésbiztonsági szempontból hatalmas érdemei vannak, a szervezet olyan jelentős hatással van a piacra, hogy a gyártók akár változtatnak is a járműveiken, hogy jobb eredmény érjenek el. Az egyébként publikus teszteredmények számos autó számára meghozták már a sikert, illetve kevésbé szerencsés esetben a bukást. Az EuroNCAP tesztelési standardja négy részből áll, a frontális (64 km/óra), az oldal (50 km/óra), a gyalogossal történő (40 km/óra), valamint az oszloppal való (29 km/óra) ütközés következményeit pontozzák az elől ülő utasok, a hátul utazó gyermek és a gyalogos szempontjából.

teslacrash

Így a Model S-t alaposan összegyűrték, ám az eredmény magáért beszélt, az Amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal tesztje után Európában is megkapta az öt csillagot. Ez is jól szemlélteti, hogy a biztonságra való törekvés nem csupán üres marketingszöveg a Teslánál. Az alacsony súlypont miatt egyébként is kevésbé borulékony autót több helyen alumínium erősítésekkel látták el, emiatt jóval nehezebben horpad be a karosszéria.

Így törik a Model S:

Bense Róbert

Használt vagy új autóra kérjen ajánlatot az autotveszek.hu weboldalon!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb