fbpx

Akio Toyoda személyesen méltatta a Dakar-győzteseket

„A 2019-es Dakar Rally mezőnye célba ért! Minden évben számos induló választ Toyota-modelleket e nehéz kihívás leküzdéséhez. Az idei év sem volt kivétel: több Hilux és Land Cruiser pilótája hozta ki magából és gépéből a lehető legtöbbet mindent a mintegy 5000 kilométeres, két hétig tartó versenyen. Szeretnék őszintén köszönetet mondani az összes csapatnak, akik a Toyotát választották az idei Dakar Rallyhoz. Köszönöm a kemény munkát!

Különösen az alábbi három csapatnak szeretnék gratulálni. A Land Cruiser Toyota Auto Body (TLC) csapata immár sorozatban a hatodik alkalommal győzött a sorozatgyártású autók kategóriájában. A teherautó kategóriában a Hino Team Sugawara szintén első helyen végzett a Hino Rangerrel immár zsinórban tizedik éve. (10,0 literes vagy kisebb lökettérfogatú autók géposztálya). Nasser Al-Attiyah és Mathieu Baumel a TOYOTA GAZOO Racing South Africa csapatával egy Hiluxban nyerte meg a rallyt. Ez egy fontos alkalom, hiszen először sikerült egy Toyota modellel megszerezni ezt a helyet a legendás Dakar Rally csúcsán. Nasser és én Spanyolországban versenyeztünk a győztes Hilux modellel 2017 végén. Akkor adta át nekem a csapat egy korábbi Dakar Rally második helyéért járó trófeát, ígéretet téve arra, hogy legközelebb összehozzák majd az elsőnek járó kupát is. Lenyűgöző, hogy sikerült teljesíteniük ezt az ígéretüket! Tavaly alkalmam volt részt venni egy verseny előtti tesztelésen, amit a TLC szervezett a marokkói sivatagban.

Ez az élmény mély benyomást tett rám, mivel korábban soha nem autóztam homokdűnéken. Képzeljék el, milyen érzés a vezetőülésből átélni, ahogy mászunk felfelé a meredek dűnéken, és csak az eget látjuk. Ezután pedig ereszkedés közben, lefelé haladva a homokos domboldalakon olyan érzésünk van, mintha a tenger hullámain szörföznénk. És az utak? A sivatagban nincsenek rendes utak! Ám ha az autók nem bírják ezeket a durva körülményeket, akkor hiányzik belőlük a raison d’etre, azaz létezésük értelme. Egy autó legyen képes elmenni bárhová, ahová az autós menni akar. Szenvedélyesen hiszek abban, hogy az utak szülik az autókat.
Ha most azon gondolkodnak, előfordult-e velem, hogy elsüllyedtem a homokban, akkor jól teszik: mert bizony elsüllyedtem. Az olyan autók, amik csődöt mondanak az extrém körülmények között és nem tudnak tovább menni, akár az autósok életét is veszélybe sodorhatják. Ezzel pedig eljutottunk egy újabb meglátáshoz, ami fontos számomra: Az autókon múlik az emberek élete.

Természetesen a profi pilóták számítanak arra, hogy ilyen nehéz útvonalat kell teljesíteni a versenyen. Úgy érzem, az összes csapat felnőtt ehhez a kihíváshoz: nem hátráltak meg a Dakar Rallyn előforduló extrém körülmények elől, és számottevő mértékben előmozdították a Toyota Csoport ’alkossunk egyre jobb autókat’ filozófiáját. A Toyota Csoport idén és a jövőben is tovább dolgozik majd azon, hogy egyre jobb autókat készítsen annak köszönhetően, hogy világszerte sokféle úton és terepen versenyeznek majd járművei. Köszönjük a folyamatos támogatást!” – fogalmazott Akio Toyoda, a Toyota világszintű elnöke.

ecotrex

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb