fbpx

A Peugeot bemutatja új plug-in hibrid benzinmotorjait

Az új motorok a Peugeot 3008, valamint az új 508 és 508 SW eddigi motorkínálatát egészítik ki. A HYBRID és a HYBRID4 (4×4) motor 2019 őszétől lesz elérhető az új 508, illetve a 3008 modelleken. A fejlesztésnél élenjáró technológiák sokaságát alkalmazta a márka, melyek egyszerűen és a felhasználó számára is átlátható módon kapcsolódnak össze.

Benzinmotor

Az 1,6 l PureTech benzinmotor egy kettős üzemmódú generátort és egy speciális hűtőegységet kapott. A motor teljesítménye a HYBRID esetében 180 LE, a HYBRID4 esetében 200 LE lett.

Villanymotorral ellátott, új automata sebességváltó

A PureTech motorhoz a Peugeot hibrid motorjaihoz kifejlesztett, új 8 fokozatú e-EAT8 (Electric Efficient Automatic Transmission – 8 speeds) automata sebességváltó társul. A sebességváltóhoz kapcsolódó villanymotor az első tengelyen 110 LE/80 kW teljesítményt fejt ki.

Az elektromos és a belső égésű motor közötti optimális és észrevétlen váltások érdekében a hagyományos változatok nyomatékváltóját egy többtárcsás olajfürdős tengelykapcsoló váltotta fel. Az említett módosítások hatására 60 Nm-rel nőtt a nyomaték, ami fokozott reakciókészséget eredményez.

Villanymotorral ellátott hátsó futómű

A HYBRID4 változaton az összkerékmeghajtás biztosítása érdekében a többlengőkaros hátsó futóműnél – változatlan helykínálat mellett – egy inverter, egy 110 LE/80 kW-os villanymotor és egy reduktor került beépítésre.

Lítium-ion akkumulátor

A nagyfeszültségű (300 V) lítium-ion akkumulátor a HYBRID és a HYBRID4 változatokon egyaránt a második sor ülései alatt kapott helyet. Az akkumulátor kapacitása kiváló: 11,8 kWh (HYBRID) és 13,2 kWh (HYBRID4) között mozog. Ilyen kapacitás mellett tisztán elektromos üzemmódban a WLTP szabvány szerint akár 50 km is megtehető (NEDC ciklus szerint 60 km).

A tisztán elektromos hajtás előnyeinek maximális kihasználása érdekében az alapértelmezett üzemmód – amikor csak az akkumulátor töltésszintje lehetővé teszi – a zéró kibocsátás üzemmód. A 100%-ban elektromos közlekedés 135 km/h sebességig lehetséges, onnantól működésbe lép a belső égésű motor.

Hatékony funkciók – újfajta élvezet

Új Brake funkció

A vezető a Brake funkció aktiválásával a fékpedál lenyomása nélkül is le tudja lassítani a gépjárművet. A motorfékként működő funkció többek között az akkumulátor töltését is lehetővé teszi, például lejtmenetben. Drive üzemmódban a Shift and Park by wire vezérlésű automata sebességváltó váltókarját hátranyomva lehet a Brake funkciót bekapcsolni. A második nyomásra a funkció kikapcsol.

Új elektronikusan vezérelt fékrendszer

A tisztán elektromos üzemmódban rendelkezésre álló hatótáv növelése érdekében a magas energiahatékonyságú i-Booster fékrendszer fékezéskor vagy a gázpedál felengedésekor energiát termel vissza (ez az energia a belső égésű motoroknál általában elvész). Az i-Booster a hagyományos változatokon megszokott vákuumszivattyú helyett egy elektromos szivattyút foglal magában.

Új e-SAVE funkció

Az e-SAVE funkciónak köszönhetően akkor utazunk elektromos üzemmódban, amikor csak akarunk. A funkció segít felkészülni a helyzetre azzal, hogy bizonyos elektromos hatótávot tartalékol (10 km, 20 km vagy akár a teljes feltöltés erejéig). Az érintőképernyő e-SAVE menüjéből könnyen elérhető funkció a beprogramozást követően a tartalékolt hatótávolsággal (km) egyetemben kijelzésre kerül a műszeregységen. A tisztán elektromos hajtás kapcsolásához a kívánt pillanatban csak ki kell választani a kapcsolón a Zéró kibocsátás üzemmódot.

Egyszerű és gyors akkumulátortöltés

A töltési idő maximum:

  • 8 óra hagyományos aljzatról (3,3 kW-os, 8 amperes töltő),
  • 4 óra Green’up típusú megerősített csatlakozóról (3,3 kW-os, 14 amperes töltő),
  • és kevesebb mint 2 óra Wallbox használata esetén (opciós 6,6 kW-os, 32 amperes töltő).

A töltésszint egyszerű és gyors leolvasása érdekében a töltőaljzatot egy fénysor veszi körül. Az áramforrásra való csatlakozást követően különböző színek jelzik, hogy hol tart a töltés.

A töltőnyílás diszkrét módon a bal hátsó sárvédőn (a hagyományos üzemanyagtöltő nyílással átellenben) helyezkedik el. A töltőkábelt a csomagtérpadló alatt kialakított helyen tárolhatjuk.

ecotrex

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb