fbpx

A Nissan Leaf lett a 2018-as év zöld autója

A 2018-as Nissan Leaf, a világ legnépszerűbb elektromos autója kapta meg a „2018-as év zöld autója” díjat, a Leaf a Nissan Intelligent Mobility jövőkép ikonja, mely a vállalat válasza az autók meghajtásával, vezetésével és társadalmi integrációjával kapcsolatos kérdésekre.

A Nissan Leaf az első teljesen elektromos autó, mely megkapta az elismerést a kategória 2016-os életre hívása óta. A Leaf most a 2018-as modellévre teljes egészében megújult. A nagyobb hatótávolsággal, friss, dinamikus megjelenéssel és a legújabb Nissan Intelligent Mobility funkciókkal (ProPILOT, e-Pedal, vészfék asszisztens stb.) érkező új modell már megtekinthető a bemutatótermekben.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Leaf 2010-es bemutatása óta már több mint 320 000 zéró emissziós elektromos járművet juttattunk az utakra világszerte, és a föld minden pontján hozzájárultunk a ökológiai lábnyom csökkentéséhez” – mondta el Daniele Schillaci a zéró emissziós járművek és akkumulátor üzletág globális marketingért és értékesítésekért felelős alelnöke, és a Nissan Motor Co., Ltd. japán, ázsiai és óceániai vezetői tanácsának elnöke. „Megtisztelő, hogy a nagyra becsült zsűri elismerte munkánkat, és büszkén folytatjuk Nissan Intelligent Mobility jövőképünk megvalósítását.”

A kategória öt nevezettje közül végül a 2018-as Nissan Leaf – az egyetlen elektromos induló – került ki győztesen. A zsűri tagja a kiválasztás során a járművek teljes környezetre gyakorolt hatását, beleértve azok kipufogón keresztüli károsanyag kibocsátását és üzemanyag-fogyasztását vették figyelembe a végső győztes kiválasztása során.

2011-ben a Leaf előző generációja kapta az „Év autója” díjat, és azóta is az egyetlen elektromos jármű, mely a díj története során elnyerte azt.

A cikk megjelenését a Ferihegy Autó Kft. támogatta!

ecotrex

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb