fbpx

A mokány Citrogány!

Kezünk közé került egy csúnyának már semmiképp nem mondható Citroen C4. Sőt ezek az új típusok kifejezetten szépek, erőt sugallnak. Mokány megjelenésű kis autó ez. Külső jegyekben tartja a márkához hű tradíciókat. Innovatív formái, éles, vidám vonalai jellemzőek az autó kül- és belterére egyaránt. Beszélhetünk hosszasan arról, hogy milyen is a Citroen, de tudjuk. Egyedi, ötletes és stílust teremtő. Azonban én látok benne mást is. Látok itt germán hatásokat. Hagyjuk meg, a hátulja egy az egyben a J Astra feneke. Ha a Citrogány hátsó lámpája nincs kicsit megtoldva még némi műanyaggal, akkor talán bele is menne az Opel lámpatest. De ez nem negatív kritika. Próbál elnémetesedni több jegyben is a kocsi. Viszont kifejezetten szép „ötletgyűjtemény” az autó. Az orra tiszteletet parancsol, szigorú tekintetű! Akár nagyobb kategóriába is sorolhatnánk, ha csak ennyit látnánk a vasból. Viszont itt is a lökhárító alján a kisarkosodott oldalívek is az új Volkswagen vonalat idézik. Ugyanakkor ez is nagyon jól áll neki! Egészében a kocsi nagyon szépre sikeredett!

P1040044

Opel_Astra_J_Heck

P1040043

Most üljünk bele:

Prémium anyagok, puha minden. Szinte kéri, hogy: „Érj hozzám.” Végigsimogatod és rájössz, egy jó autóban ülsz. Minden vaskos, biztonságérzetet nyújt. Az ajtók is jó vastagok. Nem spóroltak semmin. Az árában talán veri is pár német társát. Határozott kapcsolók, letisztul és férfias formák. Egy a gond, a vajszínű ülés nagyon könnyen koszolódik. Ebbe a típusba sem Bose, sem más hi-fit nem kért a vevő…. viszont ez a gyári olyan szépen szól benne. El sem hittem, hogy ez gyári. Kellemes a hangzása, erőteljes. Ez is pozitívum a kocsiban, de hosszú ez a sor még.

P1040045

P1040048

P1040049

P1040050

Menet közben:

Jól kormányozható, kezesbárány a gép. Ebben a szent darabban egy 1,6 literes motor van, ami 120 lóerőt vetít az aszfaltra, az első kerekein át. Kifejezetten fürge a kocsi, jól reagál gázadásra. Finoman kezelhető, akár nőknek is! 16-os kerekeken gördül, jól fékezhető és jól adagolható a fék. Igencsak kellemes meglepetés az autó. Mondjuk azért egy BMW-ben erőteljesebb a merevedés! :) Az óracsoport vidám és színes. Nekem túlzás, de sokaknak tetszik. Mindenesetre jól áttekinthető és értelmezhető. Tök digitális az egész. A kocsi menetközben meg sem mukkan, csak teszi a dolgát. Nem zörög, nem csörög. Összerakták ezek a Franciák.

Összességében, nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek. Jó vétel, megéri az árát! Szép is. Mi kell még? :)

TiTi

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb