fbpx

A Hyundai villamosította első generációs Pony modelljét

A Hyundai Motor bemutatta a Pony Örökség szériáját, amely az eredeti sorozatgyártású modell egy retro-modern rekonstrukciójaként a koreai autóipar több mint 45 évvel ezelőtti hajnalát idézi fel.

A nemrég megnyitott dél-koreai Hyundai Motorstúdió Puszan, „Reflexiók Mozgásban” kiállításának részeként április 8. és június 27. között a Pony Örökség szériája a megkülönböztető örökséggel rendelkező formatervezési sajátosságokat ötvözi a modern elemekkel azért, hogy ezzel együtt bepillantást nyújtson a jövőbe.

A legendás Giorgetto Giugiaro autóipari formatervező volt az, aki a Pony első generációjának formáját is megalkotta. A Pony a koreai egyéni mobilitás ikonja volt, amelyet a Hyundai 1975 és 1990 közötti sorozatgyártása során teremtett. A kompakt ferdehátú kisautó volt az ország első sorozatgyártású és exportra is készülő autója. Több mint 45 évvel később az eredeti Pony időtlen értéke az új Pony Örökség szériájában is láthatóvá vált, amelyet a „Reflexiók Mozgásban” kiállítás „Pony Örökség széria” részeként mutatnak be.

A Pony Örökség szériájának külsejét a jármű elejétől a hátsó részéig, ferdehátú sziluettjén végigfutó matt, csillogóan ezüst felületek jellemzik. Figyelemre méltó részletek a szélvédő előtt, a sárvédőre szerelt kameraalapú külső tükrök, a pixeles kerek fényszórók és U alakú hátsó lámpatestek, amelyek LED-ekből épülnek fel. A pixeles kerek fényszórók és az U alakú hátsó lámpák a vállalat „Pixel Road Trip” formatervezési megközelítését testesítik meg és olyan pixeleket és nyolcbites grafikákat tartalmaznak, amelyeket az IONIQ 5 és 45 tanulmányautóban is felhasználtak.

A belső tér elegáns és modern felszereltséggel rendelkezik, beleértve a klasszikus hangulatot árasztó prémium anyagokból készült ajtókat, a modern világítási rendszert, a megvilágított vákuumcsövekből készült sebességmérővel ellátott műszerfalat, valamint egyéb utólag felszerelt stílusos dizájnelemeket.

Az autó emellett nemcsak retro stílusú, de kifejezetten jövőorientált elemeket is tartalmaz. Az érintésérzékeny digitális sebességváltó, a mobiltelefon bölcsője és a hangvezérelt kormánykerék modern érzékenységet közvetít, amely meglepő módon megfogja az embereket. A csomagtérben egy rozsdamentes acél tokban egy utolsó mérföldre tervezett mobilitási eszközt helyeztek el, ami a Hyundai Motor emberközpontú formatervezési elkötelezettségét jelképezi.

Eközben a Hyundai Motorstúdió Puszanban a „Reflexiók Mozgásban” kiállítás arra hívja fel a látogatókat, hogy az idő és a formatervezés, valamint a technológia és a stílus közötti interaktív kapcsolatokat felfedezzék és mérlegeljék, és különféle installációk a Hyundai Motor azon elképzelését hangsúlyozzák, amelynek középpontjában a „Haladás az emberiség számára” víziója áll.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!
ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb