fbpx

A Hyundai és az Apple nem tárgyalnak önvezető villanyautókról

blank

Miután annyi pletyka és találgatás kapott szárnyra az elmúlt hónapban, a Hyundai és a Kia legújabb közleménye szerint nem tárgyalnak önvezető járművek fejlesztéséről az Apple vállalattal.  

A közleményt azt követően adta ki a vállalat, miután a legújabb híresztelések szerint a Hyundai Motor Group és az Apple hamarosan befejezik tárgyalásaikat és bejelentik az együttműködést. Más sajtóorgánumok pedig arról számoltak be, hogy a tárgyalások elakadtak. Most a Hyundai egy beadványt készített, amelyben kijelentik, hogy „nem tárgyalnak az Apple vállalattal önvezető járművek fejlesztéséről.” A Hyundai azt is hozzátette, hogy különböző külföldi cégekkel tárgyalnak ugyan, de döntés még nem született.

A közelmúltban vegyes előrejelzések készültek a Hyundai Motor Group és az Apple esetleges együttműködésről. A japán Nihon Keizai Shimbun beszámolója szerint az Apple legalább hat autógyártóval, köztük több japán vállalattal is tárgyal. A Bloomberg néhány napja arról írt, hogy a Hyundai Motor Group és az Apple abbahagyta az együttműködési tárgyalásokat. A hírek szerint az Apple éppen azért vetett véget a megbeszéléseknek, mert kettejük tárgyalásai nyilvánosságra kerültek.

blank

A Bloomberg riportja megjelenésének napján a Wall Street Journal azonban egy ezzel teljesen ellentétes tartalmú ciket közölt. A korábbi pletykáknak megfelelően ebben azt írták, a Kia potenciális gyártópartnerként kapcsolódna be a csoport és az Apple üzletébe és annak saját márkás autóját az autógyártó amerikai West Pointban, Georgiában található gyártóbázisán tervezik összeszerelni.

Néhány iparági szakértő szerint az Apple azért szivárogtat különböző részleteket az együttműködésről, hogy ezzel előnyös pozícióba kerüljön a Hyundai csoporttal szembeni tárgyalások során. Mások szerint a két vállalat közötti tárgyalások valóban megszakadtak. Egy es elemzők szerint pedig amíg a tárgyalások valóban le nem zárulnak, nehéz lesz megjósolni a végeredményt.

Forrás: businesskorea.co.kren.yna.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!
ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb