fbpx

Volkswagen – 6 milliót gyártottak 2017-ben

Az év végére a Volkswagen által gyártott autók száma meghaladta a 6 milliót, és ezzel új rekordot állított fel. Ehhez a Volkswagen-csoport központi márkájának történelme során eddig legnagyobb termékoffenzívája, illetve a vásárlók részéről az egész világon megmutatkozó növekvő kereslet vezetett. A Volkswagen Jetta, a Golf, a Santana, a Passat és a Polo vezeti a márka gyártási rangsorát.

Thomas Ulbrich, a Volkswagen márka igazgatótanácsának gyártásért és a logisztikáért felelős tagja egyértelmű jelet lát mindebben: “A 12 hónap alatt gyártott több mint 6 millió Volkswagen mindenekelőtt azt mutatja, hogy gyáraink és alkalmazottaink folyamatosan javítják termelési képességeiket. Csúcsteljesítményű gyártási kollektíváink vannak, amelyek sikeresen meg tudnak felelni az ügyfelek növekvő kereslete által jelentett igényeknek.”

Volkswagen

A fejlődés húzóerejét a hosszú ideje a legnagyobb számban értékesített Jetta, Golf, Santana, Passat, Polo, illetve a Tiguan iránt megmutatkozó növekvő kereslet, és a közelmúltban piacra bevezetett modellek, mint például az új Polo, az Arteon és a T-Roc jelentik. A márka 14 ország 50 üzemében végzi a gépkocsik gyártását. Amióta a sorozatgyártás a Bogárral 72 évvel ezelőtt elkezdődött, több mint 150 millió Volkswagen gépkocsi készült. A márka világméretű portfóliója jelenleg több mint 60 típust foglal magában.

A jövőre vonatkozó TRANSFORM 2025+ stratégia keretében a Volkswagen felgyorsítja modelloffenzíváját, hiszen csak 2017-ben több mint 10 újdonságot mutatott be világszerte. Az elkövetkező néhány évben a teljes termékpaletta megújul, és olyan kulcs-szegmensekben bővül, mint a szabadidő-autók, és az e-mobilitás.

Volkswagen

Ebben az első szakaszban a márka jelenléte különösen az SUV kategóriájában fog jelentősen megerősödni. 2020-ra a Volkswagen 19 változatot mutat be világszerte, és ebben a kategóriában az összesített részesedése eléri majd a 40 %-ot. A második szakaszban, 2020 után, a VW új elektromos architektúra alapján épít fel egy teljesen friss elektromos hajtású termékcsaládot, melyben az I.D. jelenti majd a jövőképet. Ez a család az I.D., az I.D. Crozz és az I.D. Buzz változatokat foglalja magában. Ezek a típusok adják majd a Volkswagen 2020-at követően rövid időközökkel, a világméretű elektromos autó offenzívája keretében bemutatandó újdonságainak fő változatait. 2025-ben várhatóan egymillió elektromos Volkswagen lehet majd az utakon.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb