fbpx

A Gender Racing Team Vallelungában is tarolna!

Technikás pálya, trópusi meleg, nagy formaautós mezőny: Csak néhány feladat azok közül, amelyeket maholnap Berta Benjáminnak meg kell majd oldania.

A fiatal formaautós nem ijed meg a kihívástól, és komoly felkészüléssel a háta mögött letarolná az F4-es kategóriát! A Rómától mindössze harminc kilóméterre elhelyezkedő pályán rendezik a Top Jet FX 2000 bajnokság soros fordulóját, Benjámin pedig a megérkezése után gyorsan le is szögezte, ő bizony nem akar üres kézzel távozni az Autodromo Vallelunga aszfaltcsíkjáról:

„Sokat dolgoztam azért, hogy jó eredményt érjünk itt el. A Fit4Race edzésprogramjával fizikálisan és mentálisan gyúrtam rá a várható nehéz körülményekre, és mivel még nem mentem ezen a pályán korábban, így a szimulátor kormánya mögött is rengeteg idő töltöttem el. Az Asetto Corsa szoftverben a legfrissebb lézerszkennelt formában van jelen ez a pálya, és ha az erőhatásokat nem is adja vissza a program, a féktávok és a kanyarívek megismerését legalább már nem a nulláról kell kezdenem. A pályabejárás után abszolút pozitív vagyok, nagyon tetszenek a tempós, lassú és gyors, valamint döntött kanyarok, na meg az erős tapadás. A hétvégén erős teljesítményt várok magamtól, mind az időmérő edzést, úgy a versenyeket is meg akarom nyerni! Monzában nem lettem értékelve, ezért a hátralévő versenyeken 100%-ot kell nyújtanom ahhoz, hogy sikerüljön megnyerni ezt a sorozatot. Sok autó lesz a mezőnyben, zömében F3-as és F4-es technikák, így szeretnék jókat csatázni, és mellette élvezni is a rám váró kihívást.” – nyilatkozta motiváltan a helyszínen lapunknak Berta Benjámin.

A Top Jet FX 2000 bajnokság vallelungai versenyhétvégéjén szerkesztőségünk is jelen van, az eseményekről természetesen folyamatosan beszámolunk.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb