fbpx

A CUPRA Formentor elnyerte a Terméktervezés 2021-es Red Dot Díját

  • A márka CUV-modellje ötventagú nemzetközi zsűrit meggyőzve hódította el a tekintélyes elismerést
  • A CUPRA Formentor azon tulajdonságával végzett az élen, hogy sikerrel ötvözi a mindennapok elvárásait a nagyteljesítményű modellek szenvedélyes és érzelemdús karakterével
  • A Terméktervezés Red Dot Díja (Red Dot Award for Product Design) újabb mérföldkő a CUPRA Formentor útján

A Red Dot Díj elhódítása újabb jele annak, hogy a CUPRA – és konkrétan a Formentor – egyedülálló ajánlat e piaci szegmensben, s a teljes CUPRA Tribe és tervezőcsapat számára is óriási elismerés.

A Terméktervezés Red Dot Díját mindig az év legjobb, kiemelkedő formatervezési minőséget képviselő termékének ítélik oda, legyen az akár esztétikailag vonzó, funkcionális, intelligens vagy innovatív.

„A Terméktervezésért járó Red Dot Díj különösen tekintélyes elismerés, amely hűen tükrözi, hogy rendkívül színvonalas formatervezésével milyen kiemelkedő minden szakterületen a CUPRA Formentor” – hangsúlyozta Wayne Griffiths, a CUPRA és a SEAT elnöke. „E nagyjelentőségű díj a CUPRA Tribe által végzett fantasztikus munkát igazolja.”

A CUPRA Formentor azon kvalitásai, hogy egyaránt megfeleljen a változó piaci trendek, a műszaki fejlesztés, a biztonság, a megfizethetőség és a hajtásrendszerek elektromossá alakítása követelményeinek, azt is jelzi egyben, hogy minden tekintetben kiváló autó.

Az MQB EVO platform műszaki alapjait a CUV-karosszéria stílusával kombinálva a Formentor tökéletes együttest kínál, a ferdehátú változatok sportosságát és dinamikáját az SUV-modellek praktikumával, kényelmével és tágas térkínálatával ötvözve. Olyan erények, amelyeket a Red Dot Díj bírálóbizottsága is meglátott benne.

A Red Dot zsűri 50 nemzetközi szakértőből áll, akik külön-külön tesztelik, vitatják meg és értékelik az egyes pályaműveket.

A díj értékelési folyamata számos különböző szemponton alapul és egyfajta iránymutató keretként szolgál, amit az egyes zsűritagok saját szakterületük szerint egészítenek ki. A bírálati szempontok között olyan témakörök szerepelnek, mint az innováció mértéke, a funkcionalitás, az ergonómia, a szimbolikus és érzelmi tartalom, valamint a környezetvédelmi megfelelőség.

A CUPRA Formentor azon tulajdonságával végzett az élen, hogy sikerrel ötvözi a mindennapok elvárásait a nagyteljesítményű modellek szenvedélyes és érzelemdús karakterével.

A történelmet író CUPRA Formentor e sikerek révén a CUV-szegmens jelentős tagjává vált. E piaci szegmens az előrejelzések szerint az elkövetkező öt év során megduplázza értékesítési volumenét Európában, ami rendkívüli fontosságúvá avatja e modellt a márka jövője szempontjából. A Terméktervezésért járó Red Dot Díj elhódítása újabb mérföldkő a CUPRA Formentor útján.

forrás: porschehungaria.hu

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb