fbpx

A BMW kettős győzelmet aratott a „Best Cars 2022” szavazáson

Az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói az új BMW 2-es Coupé modellt a kompakt szegmensben, a BMW 5-ös sorozatot pedig a felső-középkategória mezőnyében választották meg a legjobbnak. A rangos elismerést a bajor prémiumgyártó immár sokadik éve hódítja el, miközben Norvégiában a BMW i4 modellt a 2022-es év autójaként is kitüntették.

A 2022-es esztendő kettős győzelemmel kezdődik: az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin tradicionális olvasói szavazásán a bajor prémiummárka két modellje is kategóriája élén végzett. Az új BMW 2-es Coupé a kompakt szegmensben, míg a BMW 5-ös sorozat a felső-középkategóriában hódította el a magazin „Best Cars 2022” trófeáját. A díjátadó ünnepséget – a tavalyi évhez hasonlóan – a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében idén is a virtuális térben tartották meg.

A legjobb autókat díjazó „Best Cars” olvasói szavazás Európában az autóipar egyik legnagyobb múltra visszatekintő és legnívósabb megmérettetése. A negyvenhatodik felvonás során az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói tizenkét járműkategóriában, abszolút összetett versenyben és import kategóriában, összesen 386 aktuális modellre adhatták le voksaikat. A szavazáson több mint 100 000 olvasó tette tiszteletét.

Az új BMW 2-es Coupé: azonnali győztes

Az új BMW 2-es Coupé németországi bevezetése után csupán néhány héttel aratott diadalt az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói szavazásának kompakt szegmensében. Hamisítatlanul dinamikus járműkoncepciójával a sportos kétajtós modell a kategóriában leadott összes szavazat 12,7 százalékát zsebelte be. Extrovertált kisugárzásával, tökéletesen kiegyensúlyozott vezethetőségével, klasszikus hátsókerék-meghajtásával és kategóriájában egyedülálló, soros hathengeres erőforrásával az új BMW 2-es Coupé maximális vezetési élményt kínál a prémium kompakt szegmensben.

A paletta csúcsán a BMW 240i xDrive Coupé áll (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 8,1 – 8,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 185 – 200 gramm / km), motorházteteje alatt egy 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotorral. Az új BMW 2-es Coupé portfólióján egy négyhengeres benzinmotor és egy négyhengeres dízelmotor is megtalálható, 2022 márciusában pedig a paletta a 180 kW / 245 lóerő maximális teljesítményre képes, új BMW 230i Coupé modellel (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,5 – 7,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 149 – 163 gramm / km) bővül.

BMW 5-ös sorozat: folyamatos siker a felső-középkategóriában

A kategóriában leadott összes szavazat 18,4 százalékával a BMW 5-ös sorozat magabiztos győzelmet szerzett a felső-középkategóriában. Az üzleti limuzin és Touring modell aktuális modellgenerációja ezzel negyedik győzelmét szerezte meg az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin versenyében. A BMW 5-ös sorozat kimagasló pozícióját a modell sportosan elegáns formanyelve, dinamikus menettulajdonságai, páratlan kényelme, illetve fejlett vezetést támogató, járművezérlő és járműkapcsolati megoldásai nyomatékosítják.

Az 5-ös BMW varázsát ugyanakkor a rendkívül széles hajtáslánc-portfólió is tovább erősíti, amelyen négy benzines és három dízelüzemű erőforrás sorakozik, négy, hat és nyolc hengerrel. Sőt mi több, a BMW 5-ös limuzin palettáját négy, a BMW 5-ös Touring palettáját pedig három plug-in hibrid hajtáslánc-technológia is színesíti. A BMW xDrive intelligens összkerékhajtás eközben szinte az összes hajtáslánc-változathoz alapfelszereltség, vagy az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető.

A BMW tovább folytatja győzelmi sorozatát a nívós megmérettetéseken

A BMW „Best Cars 2022” olvasói szavazáson aratott kettős győzelme ékes bizonyítékul szolgál arra, hogy a márka által fémjelzett vezetési élményt kategóriától függetlenül nagyra értékelik a rajongók. Egy évvel korábban a BMW 3-as sorozat a középkategóriában aratott diadalt, amellyel kezdetét vette a BMW tavalyi, megannyi nívós megmérettetésen tanúsított győzelmi sorozata. A díjazottak között voltak a BMW i divízió hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával szerelt legkorszerűbb innovációi, a rendkívül hatékony belsőégésű erőforrással szerelt BMW modellek és a BMW M GmbH legújabb nagyteljesítményű sportautói is.

2021-ben ráadásul a BMW 3-as sorozat nem csupán az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói szavazásán győzedelmeskedett, de az „Auto Bild” német autós szakmagazin olvasói szavazását is megnyerte a legjobb középkategóriájú cégautók mezőnyében. A magával ragadó vezetési élmény és az összetéveszthetetlen kisugárzás kettőse a BMW 540i xDrive limuzint is (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,5 – 8,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 170 – 190 gramm / km) a dobogó legfelső fokára gurította, elhódítva tavaly az „Auto Bild” német autós szakmagazin és a Schwacke német piackutató cég által létrehozott, leginkább értéktartó modellnek járó „Value Champion 2021” díjat is.

A 2021-es esztendő a BMW M GmbH nagyteljesítményű sportautóinak is számos díjat tartogatott. A BMW M4 Competition Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 9,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 223 – 224 gramm / km) és a BMW M5 CS (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 11,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 256 gramm / km) egyaránt diadalt aratott az „Auto Bild Sportscars” német autós szakmagazin és a „sport auto” német autós szakmagazin olvasói szavazásán. Utóbbi megmérettetésen további négy BMW és BMW M modell is diadalmaskodott. Az „Auto Bild” és „Bild am Sonntag” magazinok által létrehozott „Arany Kormánykerék” díj jelenleg a BMW M4 garázsának éke. A BMW M GmbH maga is nyert egy díjat tavaly: az „Auto Zeitung” német autós szakmagazin a BMW M divíziót választotta meg a 2021-es esztendő legjobb teljesítményre optimalizált márkájának.

A BMW iX virtuális dizájn-világpremierjét az iF Design Awards 2021 legmagasabb kitüntetésével ismerték el: az innovatív #NEXTGen 2020 esemény fénypontjaként megtartott bemutató elnyerte a szakmai zsűri „Gold Award” díját. A BMW Group tavaly ezen felül hat iF terméktervezési díjat vehetett át, többek között a BMW iX, a BMW i4 Concept tanulmányautó és a BMW M4 GT3 kapcsán.

Nemzetközi sikerek, középpontban a BMW i divízió tisztán elektromos meghajtású modelljeivel

A BMW i divízió tisztán elektromos meghajtású újdonságai a nemzetközi piacokon is sikert sikerre halmoztak tavaly, nem csupán az olvasói szavazásokon, de a szakértő zsűrik köreiben is. Nagy-Britanniában a „GQ” magazin a BMW iX modellt a 2021-es év legjobb elektromos modelljévé választotta, a „Top Gear” brit autós szakmagazin autóipari szakértői pedig a tavalyi év legjobb limuzinjaként a BMW i4 tisztán elektromos meghajtású Gran Coupé modellt nevezte meg.

A kínai piacon a BMW iX egyszerre két megmérettetésen is az év legfontosabb újdonságaként tündökölt: a két népszerű weboldal, a „sohu.com” és a „bitauto.com” is a legjobb elektromos újdonságnak járó kitüntetéssel ismerte el a BMW Group technológiai zászlóshajóját.

2022-ben pedig tovább folytatódik a sikertörténet: Norvégiában, ahol immár évek óta a legmagasabb a tisztán elektromos meghajtású új autók forgalomba helyezési aránya, a BMW i4 modellt a 2022-es év autójának választották meg. Az autós újságírókból és más szakértőkből álló zsűri véleménye szerint a BMW i4 ideálisan festi meg a márka elektromos mobilitásról alkotott jövőképét, anélkül kínálva fel az autóba integrált digitalizáció és megannyi járműkapcsolati megoldás jövőbe mutató funkcióit, hogy a vezetési élmény és a felszereltség tekintetében bárminemű kompromisszumot is kötne. „Ez a BMW új énje, és rendkívül meggyőző” – fogalmazott a zsűri.

BMW.hu

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb