fbpx

8 millió fölött kezdődhet az Insignia Grand Sport

Az Opel új zászlóshajójának limuzin és Grand Sport kivitele február 20-tól rendelhető meg, 25.940, illetve 26.940 euróért (németországi adatok, hamarosan jönnek a hazai árak is).

A „2-es Opel Insignia” teljesen új architektúrája 175 kilogrammot elérő mértékben csökkenti a Grand Sport súlyát az elődhöz képest, sőt a jóval tágasabb Sports Tourer esetében 200 kiló is lehet a nyereség. A modell várhatóan legnagyobb számban igényelt két motorváltozatának (benzines: 1.5 Turbo; dízel: 1.6 CDTI) fogyasztása a WLTP-ciklus (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) szerint három-tíz százalékkal csökkent az összehasonlítható elődmodellekhez képest.

Insignia Grand Sport

Az Opel Insignia Grand Sport alapmotorja, az újonnan konstruált, hatékony benzines 1.5 Turbo kétféle teljesítménnyel készül: a belépőszintűé 104 kW/140 LE, nyomatékmaximuma 250 newtonméter 2000 és 4100/perc között. Bestsellernek a 122 kW/165 LE teljesítményű változatot várják. Az előd 1.6 Turbójával (125 kW/170 PS) összehasonlítva az új motor WLTP-szerinti fogyasztása még három százalékkal csekélyebb lett. Ez az 1.5 literes, teljesen alumíniumépítésű, közvetlen befecskendezéses gép a legnagyobb lökettérfogatú a három- és négyhengeresekből álló, korszerű Small Gasoline Engines családban.

A négyhengeres, kétliteres 2.0 Turbo teljesítménye 191 kW/260 LE, 3000 és 4000 fordulat/perc között jelentkező 400 newtonméter maximális nyomatékkal. Erejét az új fejlesztésű, nyolcfokozatú automata továbbítja a szegmensben egyedülálló, fejlett, nyomatékérzékelő Torque Vectoring összkerékhajtásnak, amelyben két tengelykapcsoló helyettesíti a hátsó differenciált, ezáltal a menethelyzetnek megfelelően egyedi és villámgyors a nyomaték elosztása a kerekek között.

Insignia Grand Sport

A hajtóművek portfólióját a szintén új, különösen hatékony hatfokozatú sebességváltó kerekíti ki, a népszerű 1.6-os dízelmotorral kombinálva. Két teljesítménylépcső választható: 81 kW/110 LE. Efölött helyezkedik el a szintén továbbfejlesztett kétliteres dízel, változatlanul 125 kW/170 LE teljesítménnyel.

Az új Opel Insignia komplett árjegyzéke az értékesítés kezdetétől, 2017. február 20-tól áll rendelkezésre. Emellett, a lehető legnagyobb átláthatóság érdekében, az Insignia valamennyi motorváltozatának fogyasztását is még az első félévben nyilvánosságra hozza a márka.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb