fbpx

2017-ben érkezik az új Honda Civic

A Genfi Autószalonon bemutatott modell ugyan még nem a végleges változat, ám azt már nyugodtan el lehet könyvelni, hogy az új Civic nem egy hétköznapi darab lesz.

Februárban már csepegtettek pár információmorzsát a tízedik generációs Civicről, Genfben azonban már le is leplezték a prototípust, amely az előző szériához képest jóval markánsabb vonalakat kapott. A Civic Hatchback Prototype nevet viselő, ötajtós modell visszanyúl a klasszikus Honda-dizájnig, a gömbölydedebb domborulatokat felváltották az élesebb formák. Bár változtatások még bőven lehetnek a 2017-es piacra dobásig, az már most biztos, hogy a jelenlegi kiadáshoz képest nőni fog a Civic. Alacsonyabb (20 mm), szélesebb (30 mm) és mintegy 13 centiméterrel hosszabb lett, tehát a sportos megjelenéshez jelentős méretbeli változások is társultak, de a Honda szerint az autó kihasználhatóságán, praktikusságán is igyekeztek javítani.

civic2

A műszaki paraméterek többségét még homály fedi, azt azonban már lehet tudni, hogy háromféle motorral szerelik majd a Civicet, egyliteres, illetve 1.5-ös benzines VTEC Turbo erőforrásokkal, valamint 1.6-os i-DTEC dízellel is elérhető lesz.

A végleges szériamodellre egy darabig még várnunk kell, viszont a genfi felvezetés nyerő ötlet volt, sokan felkapták a fejüket a prototípusra, hiszen jelenlegi mivoltában inkább egy pályaautóra, mintsem egy hétköznapi járműre hajaz. Ami már bizonyos, hogy az Egyesült Királyságban készülő Civicből Európa többi része és az Egyesült Államok is ugyanazt a kiadást kapja.

Itt egy rövid videó róla:

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb