fbpx

Volvo V60 Cross Country: letér a járt útról

A Volvo Cars a napokban bemutatta a középkategóriás V60 kombi új Cross Country kivitelét. A robusztus V60 Cross Country a legújabb típus azon vadonatúj Volvo modellek sorában, amelyek az elmúlt években megalapozták a vállalat átalakulását.

A V60 Cross Country a sokoldalú svéd családi kombi megtestesülése. Az ebből fakadó, alapvető értékeket azzal a közúti és terepalkalmassággal toldja meg az új modell, amely 1997-es bevezetése óta a Volvo Cross Country modellszéria minden egyes tagjára jellemző volt.

Szabad hasmagassága akár 75 mm-rel meghaladja az alapkivitelű V60-ét, köszönhetően a jármű terepalkalmasságát nagyban javító, egyedi fejlesztésű Cross Country futóműnek és felfüggesztésnek. Az új V60 Cross Country modell alapfelszerelésként kínálja az összkerékhajtást, a lejtmenet-vezérlést, a menetstabilizáló elektronikát, a nyomatékvektor-szabályozási rendszert, valamint egy különleges Off-Road terep-üzemmódot.

Ahogy a 60-as és 90-es modellcsaládok összes tagja, az új V60 Cross Country is élvezi a Volvo Cars díjnyertes átméretezhető padlólemezének (Scalable Product Architecture, SPA), biztonsági technológiájának és infotainment rendszerének összes előnyét. A Volvo Cars díjnyertes biztonsági rendszere, az automatikus vészfékezés funkcióval kiegészített City Safety rendszer az alapfelszerelés részeként segít a vezetőnek elkerülni a potenciális ütközéseket. Ez az egyetlen olyan rendszer ma a világon, amely a gyalogosokat, kerékpárosokat és nagytestű állatokat egyaránt felismeri.

A Pilot Assist rendszer megfelelően felfestett útszakaszokon 130 km/óráig segít a vezetőnek a kormányzásban, gyorsításban és lassításban. Szintén alapfelszerelés az útelhagyást gátló technológia, a frontális ütközést enyhítő funkció, valamint további kormányrásegítő technológiák. Az automatikus fékezés funkcióval felszerelt, opciós keresztirányú forgalom-felügyelet rendszer a közlekedés többi résztvevőjének épségére is ügyel. Ezek, valamint a többi, kipróbált biztonsági technológia a jelenleg kapható egyik legbiztonságosabb autóvá teszik az új V60 Cross Country modellt.

Az új V60 Cross Country T5 AWD benzin-, illetve D4 AWD dízelmotoros hajtáslánccal lesz rendelhető. A későbbiekben mild hibrid, valamint plug-in hibrid változatokkal bővül a kínálat.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb