fbpx

Újdonság – Opel Corsa E

Leleplezték a kívül-belül megújult Opel Corsát, melyről már most lehet tudni, hogy kategóriájában kiemelkedő minőséget képvisel, tudás és felszereltség szempontjából pedig szinte verhetetlen mutatókkal rendelkezik a kisautók mezőnyében. A világpremier az októberi Párizsi Autószalonon lesz, addig is beszéljenek a képek.

1982-ben mutatkozott be a Corsa és már akkor is sejteni lehetett, hogy szép karrier áll a takarékos jármű előtt. Végül a sejtés beigazolódni látszott, az elmúlt 32 évben közel 12 millió Corsa készült el és talált gazdára. A siker főképp annak volt köszönhető, hogy az éppen aktuális generációnál mindig megtartották azt az arculatot, amely kiemelte a többi kategóriatárs közül. A főként fiatalokat megcélzó Corsa most ismét szintet lépett, újdonságokból és frissességből ezúttal sem lesz hiány.

corsa

A Corsa E első nagy meglepetése az új fejlesztésű, háromhengeres, egyliteres ECOTEC Direct Injection Turbo motor, amely 90 és 115 lóerős változatban lesz kapható. Ezekkel az erőforrásokkal megvásárolható Corsáknál a szériafelszereltség része a Start/Stop rendszer is. Természetesen a paletta nem csak ennyiből áll, az 1.4-es Turbo mellett 1.2-es és 1.4-es szívó, valamint 1.3-as CDTI is elérhető lesz. Váltók szempontjából is lehet majd bőven válogatni, hiszen a manuális hatfokozatú mellett egy szintén hatsebességes automata is választható lesz, aki pedig tovább halmozná az élvezeteket, a kettő ötvözetéből létrejött vadonatúj Easytronic 3.0 robotváltót is megrendelheti.

Kívülről is sokat finomodott a Corsa, a játékos arcú kisautó nagy hűtőmaszkot kapott, viszont a trenddel szembemenve inkább mosolygós, mint morcos összhatással bír. Hiába hatalmas a LED-fényszóró, nem tűnik tolakodónak, kellemesen simul bele a karosszériába. Az autó hátuljáról az elmúlt években már megszokott Opel elemek köszönnek vissza, belül azonban teljesen új dizájnnal büszkélkedhet a Corsa.

1404858126746 (1)

A kellemes, letisztult, sallangoktól mentes beltér első ránézésre tágasnak tűnik, az anyaghasználat pedig – ahogy az Opeltől már megszokhattuk – tartós és prémium lesz. A könnyen áttekinthető műszerfal mellett a középkonzolon helyet kapott egy hétcolos érintőképernyő, a FlexDock fantázianevű tartóval pedig a telefonunk is kényelmesen elhelyezhető. Rendkívül sok hasznos extrával látták el az autót, ilyen például a holttér-figyelő, a követési távolság érzékelő, a jelzőtábla-felismerő, valamint a sávtartó és a távfény-asszisztens is. Segíti a vezetést a sebességfüggő szervo, a parkolóasszisztens, a tolatókamera, továbbá az elindulási segédlet is. A szélvédő mellett a kormány és az első ülés is fűthető. Újdonság a panorámatető, és a korábban már sikeresen debütált FlexFix biciklitároló is, amely a Corsa hátsó részéből varázsolható elő.

A Corsa E-re ugyan még várni kell pár hónapot, de már 2014-ben elkezdik a gyártását. Nem kétséges, hogy hasonlóan szép sikerek várnak rá, mint az előző négy generációra.

A cikk megjelenését az Opel Gyulai Kft. támogatta.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb