fbpx

Új motor debütál a Volvo XC40-ben

Nem mindenki fog ennek a hírnek örülni...

Volvo Cars bemutatta új, háromhengeres Drive-E hajtásláncát az új XC40 modellben, amely a vállalat első autója a kompakt szabadidőjárművek szegmensében. Az új hajtáslánc az első háromhengeres motor a vállalat 91 éves történetében.

blank

A vadonatúj, 1.5 literes, háromhengeres, közvetlen befecskendezésű, saját fejlesztésű benzinmotor a Volvo négyhengeres Drive-E erőforrásaihoz hasonlóan moduláris felépítésű. A háromhengeres hajtáslánchoz hatfokozatú váltó tartozik, amit egy opcionálisan rendelhető nyolcfokozatú váltó követ majd az év végétől.

Összhangban a Volvo Cars folyamatos fejlődésével a méretgazdaságosság terén, a motor ugyanazokon a gyártósorokon készül majd, mint a vállalat négyhengeres benzines, illetve dízel erőforrásai. Ezen felül az új háromhengeres hajtáslánc szándékosan úgy lett kialakítva, hogy illeszkedjen a Plug-in Hybrid technológiával dolgozó Twin Engine modellekbe. Ugyanis a jövőben hibrid és tisztán elektromos hajtáslánccal is elérhető lesz az XC40.

Akik nem a háromhengeres erőforrásra vágynak, azoknak sem kell csüggedniük, hiszen tavasztól a Volvo jelenleg más modellekben már elérhető 150 lóerős D3 dízel, illetve a 190 lóerős T4 benzinmotorjai szintén rendelhetőek lesznek az XC40 modellhez is.

ecotrex

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb