fbpx

Új hajtásláncokkal érkezik a friss Ford S-MAX és Galaxy

A Ford továbbfejlesztette a stílusos S-MAX és a tágas Galaxy modelleket, amelyek ezentúl még kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást, élvezetesebb teljesítményt és kifinomultabb működést kínálnak az európai vásárlók számára.

A Ford S-MAX és Galaxy kínálatában most először jelenik meg a Ford modern 2,0 literes EcoBlue dízelmotorja, ami 150-240 lóerős teljesítménytartományban rendelhető meg; az autó felszereltsége egy fejlett, új nyolcfokozatú sebességváltóval bővül, ami a “Sebességváltó Forgókapcsolóval” kezelhető.

Az autó új technológiái között megtalálható a nyolcfokozatú automatához rendelhető, az araszoló városi forgalomban is használható, Stop & Go funkcióval kiegészített adaptív sebességtartó automatika, a holttérbe belépő járműveket nagyobb távolságból érzékelő holttérfigyelő, valamint a kilátást javító új Ford ClearView ablaktörlő rendszer is.

Mindkét autóban olyan kifinomult technológiák működnek, mint például az adaptív fényszórórendszer, ami a mindenkori közlekedési viszonyokhoz igazítja a fénycsóva irányát, miközben a vakításmentes távfény funkció segítségével kiküszöböli a szembejövő autósok elvakítását. Vagy éppen a merőleges parkolás funkcióval kiegészített aktív parkolóasszisztens, ami a vezető kormánymozdulatai nélkül végzi el a parkolási manővert.

A SYNC 3 kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszer segítségével az S-MAX és a Galaxy vezetője egyszerű hangutasításokkal is kezelheti az audiorendszert, a navigációt vagy a klímaberendezést. A SYNC 3 színes, 8 colos érintőképernyője a kétujjas csippentés és a végigsimításos mozdulatokkal is használható, és a berendezés kompatibilis az Apple CarPlay és az Android Auto™ rendszerekkel.

Erős és takarékos

A Ford S-MAX és a Galaxy vásárlói ezentúl 150 és 190 lőerős változatban – sőt 240 lóerős Bi-turbo kivitelben is – megrendelhetik a 2,0 literes EcoBlue dízelmotort, ami egy nagyobb lökettérfogatú erőforrás teljesítményét, forgatónyomatékát és menetdinamikáját kínálja – egy kisebb blokk üzemanyag-fogyasztása és CO₂-kibocsátása mellett. Az új motorváltozatok már megrendelhetőek, és ősz végére érkeznek meg a magyar márkakereskedésekbe

A tükörszimmetrikus szívónyílás-kialakításnak köszönhetően optimális légszállítást biztosító, integrált szívórendszer, a csekély tehetetlenségű turbófeltöltő és az eddiginél közvetlenebb, csendesebb és precízebb adagolású, nagynyomású üzemanyag-befecskendezési rendszer révén a motor megfelel a legszigorúbb Euro 6 károsanyag-kibocsátási normáknak (a WLTP átszámítás alapján is). Az alapkiépítésben alkalmazott SCR emisszió-csökkentő rendszer hatékonyabban csökkenti NOx-kibocsátást.

A Ford 240 lóerős, 2,0 literes EcoBlue Bi-turbo erőforrásában egy kisméretű, nagy nyomású turbótöltő és nagyobb méretű, alacsony nyomású turbótöltő párosa gondoskodik arról, hogy az erőforrás kis fordulatszámon is gyorsan reagáljon a gázparancsra, és komolyabb forgatónyomatékkal lendítse meg a járművet. A magasabb fordulatszám-tartományokban már a nagyobb méretű turbó is elegendő töltőnyomást szolgáltat ahhoz, hogy a motor elérje a csúcsteljesítményét, így az autó simán és egyenletesen gyorsul.

Az S-MAX és a Galaxy modellekhez hatfokozatú manuális sebességváltó is rendelhető, és az extrák listáján az Intelligens Összkerékhajtás is szerepel, ami észrevétlenül osztja meg a forgatónyomatékot a négy kerék között, automatikusan javítva az autó úttartását és tapadását a csúszós utakon. A rendszer 20 ezredmásodperc alatt – vagyis az emberi szempillantásnál hússzor gyorsabban – képes egészen 50/50 arányig megváltoztatni a forgatónyomaték elosztását a négy kerék között.

Az Aktív Zajkioltás technológiája immár alapáras az S-MAX Vignale kivitelben, illetve a 240 lóerős EcoBlue Bi-turbo motorral felszerelt S‑MAX és Galaxy modellekben.

A karosszériaszínek listáján új tétel a Chrome Blue és a Diffuse Silver árnyalat, és az S-MAX ST-Line modellek féknyergei sportos, vörös fényezést kapnak.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb