fbpx

SsangYong Rexton – az igazi terepjáró

A koreai gyár új modellje szembeszáll a divatterepjárókkal, a szinte bármilyen útviszonyok között használható, variálható utasterű, prémium felszereltséggel ellátott Rexton ráadásul árban is veri a konkurens terepeseket. A csúcsváltozat 9.300.000 forintba kerül, ezt volt most szerencsénk tesztelni, nem csalódtunk benne.

unnamed (4)

A SsangYongot erejéhez képest viszonylag halk, 2000 köbcentis dízelmotor hajtja, ami 155 lóerővel és 360 nm nyomatékkal rendelkezik. A Rexton motorja saját fejlesztésű, viszont ötfokozatú automata váltója a Mercedes szakembereinek munkáját dicséri. A szóban forgó váltó egyébként probléma nélkül, könnyedén kapcsol, és kormányról is használható. A dízel erőforrás dinamikusan mozgatja a közel kéttonnás járművet, a futómű kényelmes, a kormányzás azonban néha kissé már túl könnyűnek tűnik, bár a sebességfüggő szervo ettől függetlenül okos találmány. Fogyasztása országúton 9-10 liter között mozog, városban ennél valamivel többet eszik, de összességében így is viszonylag barátságos étvággyal rendelkezik.

Kívülről modern hatást kelt a Rexton, belül a hatalmas tér az, ami elsőre feltűnik, másodjára pedig a napfénytető. Kellemes tapintásúak a terepjáróban felhasznált anyagok, szerencsére már Koreában is elfelejtették a kopogós műanyagokat. A bőrülések párnázottak, kényelmük kifogástalan, a leghátsó üléssor talán, ami kissé szűkösre sikerült. Első blikkre meglepő volt, hogy a középkonzolon nem fogad minket nagy kijelzőjű fedélzeti számítógép, de ez könnyen megbocsátható, hiszen a felszereltség többi része kárpótolja az embert.

unnamed

Maul Ferenc, a Fábián Kft. Jászóvár utcai telepvezetője részletesen bemutatta a tesztelok.hu csapatának a Rextont. Megtudtuk tőle, hogy a DLX Plus a széria csúcsmodellje. A Rexton klasszikus alvázas terepjáró, a SUV-oknál jobban bírja a strapát. Hétszemélyes változatban kapható Magyarországon, az első és a középső üléssor fűthető, az utolsó sor kihajtható, ha pedig nincs rá szükség, egy hatalmas csomagtér (935 literes) áll rendelkezésre. Amennyiben mégsem lenne elég a hely, rengeteg rekesz képes elnyelni a kisebb holmikat. A Rexton kapcsolható összkerékhajtással rendelkezik (alapból hátsókerekes, de az első kerekek hajtása menet közben is kapcsolható, valamint felezővel is rendelkezik), és olyan extrákat kapott, mint a memóriás bőr vezetőülés, a kiszállássegítő, vagy a kormányfűtés. Külön érdekesség, hogy az ablaktörlők körül fűtőszálak találhatóak, így fagyást esetén nem kell azokat „feltépni”, ezzel az extrával szolidan orvosolható a probléma.

A SsangYong Rexton ráncfelvarrott verziója ár-érték arányban a legjobbak között van, és ha nem a csúcsmodellt választjuk, már valamivel 7 millió forint alatt hozzájuthatunk egy korrekt terepjáróhoz.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb