fbpx

Spa Francorchamps – Komoly kihívás Berta Benjámin előtt

Ezen a hétvégén a világ talán leghíresebb pályáján szerepel a Gender Racing Team csapata, az F4-es volánja mögött a tehetséges Berta Benjáminnal a főszerepben. Nagy feladat ide, ismeretlen aszfaltcsík oda, a cél most is a győzelem.

Benjámin idén több sorozatban is remekül teljesít, most épp a Drexler Formel Cup spái fordulóján áll rajthoz. A fiatal pilótának nincs egyszerű feladata, hiszen releváns pályatapasztalat és rutin nélkül kell abszolválnia a hétvégét. Ennek ellenére Benjámin szokás szerint nagyon motivált, és most is ő szeretne lenni a leggyorsabb:

„Szimulátorban rengeteget mentem a pályán, borzasztó sok onboard felvételt néztem róla, de a tempó, a hatalmas terek és a szintkülönbségek minden előzetes elképzelésemet felülmúlják. Az első felmenetel még csak az ismerkedésről szólt, de nagyon élveztem a hullámvasutat, és azt is tudom, hol kell időt nyernem ahhoz, hogy képes legyek elérni a kitűzött célokat. Ami nem más, mint az időmérőn a pole pozíció, a versenyeken pedig a kategóriagyőzelem, és abszolútban is szeretnék minél előbb végezni. Úgy érzem, ha sikerül megtalálni a pályaspecifikus beállításokat, akkor úgy gondolom, hogy minderre valós esélyem van.” – nyilatkozta motiváltan Beni.

A versenyhétvége egyébként a híres Spa Summer Classic rendezvénnyel zajlik egy időben, amelynek eseményeiről és a Gender Racing Team szerepléséről sok-sok érdekes kontentet láthattok a Facebook oldalunkon.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb