fbpx

Sorozatgyártásra kész a Lexus UX

Fellebbent a lepel a nagy várakozással övezett Lexus UX városi kompakt crossoverről: a környezetbarát hibrid modelljeiről ismert japán prémium márka közzétette az első hivatalos fotót és videót az autóról, amelynek világpremierje március 6-án lesz a 2018-as Genfi Autószalonon.

A Lexus ismét felkavarta az állóvizet, amikor bejelentette, hogy a már 2016-ban, a Párizsi Autószalonon történt bemutatását követően óriási lelkesedést kiváltó UX koncepcióautóból sorozatgyártott változat készül, amelyet a jövőhéten kezdődő 2018-as Genfi Autószalonon láthat majd először élőben a nagyközönség.

Az első vizuális anyagokon jól kivehető az UX merész, SUV-stílusú dizájnja (amely szinte teljes mértékben megőrizte a tanulmányautó bátor, futurisztikus vonalvezetését) és a karosszéria erőt sugalló, ‘sűrített’ hangulata. Az autó crossoveres jellegét hatásosan hangsúlyozzák ki az erőteljes sárvédő-szélesítések és a magas övvonal, ám a lemezek alatt egy olyan új padlólemez rejtőzik, ami kivételes szerkezeti szilárdságával és alacsony tömegközéppontjával egy ferdehátú modell élvezetes vezetési élményét nyújtja.

Az utastér tágas és hívogató, a cockpit pedig megnyugtatóan öleli körül a vezetőt, aki magasan ül, és jól rálát a forgalomra. Merész dizájnjával, hibátlan kézműves kidolgozásával és képzeletgazdag technológiájával az UX kifejezetten vonzó autó, ami új szegmensbe nyit kaput a luxusmárkának. A Lexus sajtótájékoztatóján jelen lesz Pascal Ruch, a Lexus Europe vezetője és a Chika Kako, az UX főmérnöke is; az eseményre március 6-án 10:00 órakor kerül sor a Palexpo 4. csarnokában felépített Lexus standon. A lelepezést élőben az alábbi linken lehet majd követni.

A cikk megjelenését a Linartech Autó Kft. támogatta!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb