fbpx

SLOVAKIARING: Berta Benjámin pole pozíció és második hely

Ma tovább pörgött a CEZ/Eset V4 Cup szlovákiai fordulója, ahol a formaautósokra egy újabb időmérő és futam várt. A SOLUTION Racing Team pilótája ott folytatta, ahol előző nap abbahagyta: pole pozíciójával és második helyezésével szinte csont nélküli hétvégét zárt. 

blank

A jelző cseppet sem túlzó, hiszen alig akadt olyan momentuma az OMV MaxxMotion GP-nek, ahol Benjámint bárki is képes lett volna megközelíteni. A versenyző a hétvége összes felmenetelén az élen zárt, és a záróversenyt is majdnem megnyerte:

„Természetesen a mai időmérőn a pole pozíció megszerzése volt a célom, ez elég könnyedén sikerült. Használt szetteken is simán, csaknem 2 másodperc előnnyel végeztem az élen, az autóról pedig csak a legjobbakat mondhatom, a reggeli hűvösben nagyon élt alattam a motor. Az előzmények tudatában a hétvége zárófutamán is pontmaximalizálásra törekedtem, és ez kis híján maradéktalanul be is teljesedett. A szombati erős rajtomat sajnos ma egy jóval gyengébb követte, az első kanyarig majdnem buktam is két pozíciót. Ezt még sikerült kimozogni, így rövidesen újra az élre álltam, de az örömöm nem tartott sokáig, mert a legfőbb ellenfelem nagy tempóval közeledett rám. A futam közepén meg is tudott előzni, így kezdődött minden elölről. Nagyon igyekeztem, de nem segítette a felzárkózásom, hogy az egyik lekörözött versenyző unfair megmozdulása nyomán súlyos időt buktam, amit a futam végéig már nem is sikerült ledolgozni.

Gratulálok Magyar Jánosnak és csapatának a győzelemhez, pontosan az ilyen jó csatákért csináljuk, amit, arról már nem is beszélve, hogy az autósport fanatikusok is ezért jönnek ki a pályákra. Köszönöm szépen a csapatomnak a szuperül felkészített autót, a szurkolóknak a rengeteg kedves üzenetet és kommentet, mindig nagyon sokat jelent a támogatásotok. Már alig várom a soron következő csehországi kihívást, ahol jöhet a visszavágó!” – nyilatkozta motiváltan Berta Beni, aki a szinte hibátlan mérlege mellé még az egész OMV MaxxMotion Grand Prix rendezvény legjobb köridejét is bezsákolta.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb