fbpx

Polestar 1 – ütős kezdet

A Polestar, a Volvo Car Group sportmárkája betekintést nyújtott jövőjébe, mint új, önálló elektromos sportmárka, és ennek keretében tájékoztatást adott első három, tervezett modelljének részleteiről, Kínában létesítendő új gyártóüzeméről, valamint arról az ügyfélközpontú bevezetési stratégiáról, amely új mércét állít a nagyteljesítményű gépkocsik kategóriájában.

A 600 lóerős Polestar 1 a márka legelső autója, amelynek első példányai 2019 derekán gördülnek majd le a gyártósorról. A technológiai tartalma és termékkínálata maximális mértékben kiaknázza a Volvo Car Grouppal ápolt kapcsolatból eredő szinergiákat, illetve méretgazdaságosságot, lehetővé téve a Polestar számára, hogy más új piaci szereplőkhöz képest nagyságrendekkel felgyorsítsa a tervezési, fejlesztési és gyártási folyamatokat.

„A Polestar 1 az első olyan modell, amelynek a Polestar, azaz a Sarkcsillag díszíti a motorházfedelét.” – mondta Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója. „Ez a lenyűgöző technológiával felvértezett, szépséges GT nagyszerű belépő az új Polestar márka számára. A Polestar összes soron következő modellje teljesen elektromos hajtásláncot kap, megvalósítva azon célkitűzésünket, hogy új, önálló elektromos márkaként lépjünk piacra.”

Polestar

A Polestar 1 a leendő márka csúcsmodellje. Egy ‘elektromos sporthibrid’ hajtáslánccal szerelt, kétajtós, 2+2 üléses Grand Tourer Coupé; egy belső égésű motorral megtámogatott elektromos gépkocsi, amely egyetlen feltöltéssel 150 kilométert képes megtenni tisztán akkumulátorai segítségével – többet, mint bármely más, jelenleg kapható hibrid gépkocsi. 600 LE rendszerteljesítménye és 1000 Nm forgatónyomatéka a sportautók piacának impozáns szereplőjévé teszi a modellt.

A Polestar 1 a Volvo SPA átméretezhető padlólemezére épül, ám műszaki tartalmának mintegy 50 százalékát újonnan, egyedileg fejlesztették a mérnökk. A modell dinamikus menetjellemzőit egy sor olyan új technológia támogatja meg, amelyeknek köszönhetően a Polestar 1 hamisítatlan vezetési élményt kínál. Az első olyan autó a világon, amely megkapta az Öhlins világszínvonalú, vadonatúj fokozatmentes szabályozású elektronikus felfüggesztés (Continuously Controlled Electronic Suspension, CESi) fejlett futómű-technológiáját. A szénszálas karosszéria csökkenti az autó tömegét, mélyebbre helyezi annak tömegközéppontját, valamint 45 százalékkal növeli a karosszéria torziós merevségét. Ezen túlmenően a Polestar 1 kettős elektromos hátsó meghajtást alkalmaz, ami lehetővé teszi a nyomatékvektor-szabályozást. A gyorsítás mértéke pontosan, kerekenként szabályozható, így minden helyzetben maximális tapadás valósítható meg, és ívmenetben sebességvesztés nélkül haladhatunk.

Polestar belső

A Polestar az ismert autóvásárlási, autótulajdonosi modellel is szakít. Az autókat 100 százalékban online felületen lehet megrendelni, két- vagy hároméves előfizetéses konstrukcióban. Az indulórészlet nélküli, havidíjában minden járulékos költséget tartalmazó előfizetés olyan szolgáltatásokra is kiterjed, mint az autót az ügyfélnél átvevő, majd azt házhoz visszaszállító szervizszolgáltatás, vagy az alternatív Volvo, illetve Polestar modellek bérlésének lehetősége.

Az átalánydíjas előfizetési díj révén a Polestar gépkocsi használata gondtalan, problémamentes élményt jelent az ügyfelek számára. Ezt segíti elő a ’telefonom-a-kulcsom’ technológia is. A megoldás lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy bárkivel megosszák autójuk virtuális indítókulcsát, ami egy sor további funkciót és szolgáltatást tesz lehetővé. Mindezen lehetőségek egy célt szolgálnak: hogy ügyfeleink zavartalanul élvezhessék autójuk vezetését.

A Polestar soron következő modelljei tisztán elektromos hajtásláncot kapnak majd. A Polestar 2 gyártása 2019 vége felé veszi kezdetét; ez lesz a Volvo Car Group első akkumulátorról hajtott elektromos (BEV) modellje. A középkategóriás modell a Tesla Model 3 versenytársaként lép majd piacra, és ebből adódóan nagyobb darabszámban készül majd, mint a Polestar 1. A Polestar termékek bevezetésének első, kezdeti szakaszát egy felső kategóriás, akkumulátoros meghajtású, elektromos szabadidőjármű, a Polestar 3 zárja le, mint az elektromos motorteljesítmény és menetdinamika modern megtestesítője.

A Polestar modellek online felületen – egy Polestar alkalmazáson vagy internetes portálon keresztül – lesznek konfigurálhatók és megrendelhetők. Ugyanakkor a Polestar tisztában van azzal, hogy az ügyfelek igénylik a kézzel fogható márkaélményt, ezért világszerte Polestar-tereket hoznak létre. A leendő ügyfelek ezeken az élménypontokon találkozhatnak a termékekkel és a márkával. A Polestar-terek önálló létesítményként jönnek létre, és függetlenek lesznek a meglévő Volvo márkakereskedésektől.

A Polestar 1 modell a Polestar új, kifejezett erre a célra felépített, ultramodern gyártóközpontjában készül majd a kínai Csengtuban. A jelenleg építés alatt álló gyárat 2018 derekán adják át. Az új Polestar 1 modellre 2017. október 17-től fogad megrendeléseket a márka; a reménybeli ügyfelek azonnal jelezhetik érdeklődésüket a termék iránt.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb