fbpx

Párizsban debütál az új Kia Rio

Az első fotókat már közölték a dél-koreai városi autó negyedik generációjáról, amely némileg markánsabb lett, mint elődje, ám igyekezett megőrizni a korábbi széria karakterét is. Októberben a nagyközönség előtt is bemutatkozik, a gyártás pedig már idén megkezdődik.

rio1

A Kia ügyesen formálta át legkelendőbb modelljét, érthető módon egy bevált recepten drasztikus mértékben nem éri meg változtatni, ám a Rio pont olyan szintű átalakításon esett át, amilyenre szükség is volt. Ebbe beletartozik a jóformán már megszokottnak mondható morcosítás, ami a kisautókat sem kerüli el, illetve az öt évvel ezelőtt piacra dobott harmadik szériához képest valamivel masszívabbnak is tűnik. Ezt egyébként már számszerűsíteni is lehet, kereken öt milliméterrel lett szélesebb és tizenöttel hosszabb a Rio, magasságából fél centit faragtak le.

A műszeregység és a középkonzol a modellpaletta többi típusához hasonlóan egyszerűbb, mégis modernebb képet mutat, kevesebb gomb és szellősebb felületek jellemzik a kezelőszerveket. Felszereltség szempontjából is tetten érhető a fejlődés, a jelenlegi biztonsági extrák közül jó néhány a Riónál is elérhetővé válik.

rio2

Az erőforrásokról előzetesen kevés információt osztott meg a Kia, de valószínűsíthető, hogy az 1.25-ös és az 1.4-es benzines, valamint az 1.1-es dízelmotor közül lehet majd választani. Bár a gyártást már az év végén elkezdik, a szalonokba 2017 elején kerülhetnek az első darabok.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb