fbpx

Páneurópai járműtöltő-hálózat épül

A BMW Group, a Daimler AG, a Ford Motor Company és a Volkswagen Group három éven belül mintegy négyszáz gyorstöltő-állomást épít ki Európa legforgalmasabb közúti hálózata mentén, hogy a tisztán elektromos autózás a hosszabb utazások alkalmával is kényelmes és minden korábbinál vonzóbb alternatívává váljon.

Az IONITY 2020-ig mintegy négyszáz nagyteljesítményű járműtöltő-állomást telepít az öreg kontinensen, a jövőbe mutató hálózatnak köszönhetően így a hosszabbra nyúló utazások is megtehetők lesznek üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás nélkül. A müncheni székhelyű projekt élén a Michael Hajesch és Marcus Groll alkotta vezérigazgató-páros áll, a folyamatosan növekvő csapat létszáma pedig a tervek szerint 2018 kezdetére félszáz fősre bővül.

„Az első páneurópai nagyteljesítményű járműtöltő-hálózat kiépítése rendkívüli módon elősegíti a tisztán elektromos és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsik térnyerését. Az IONITY létrejötte a résztvevő partnervállalatok azon közös céljának kimagasló eredménye, amely a minden korábbinál gyorsabb járműtöltés és a digitális díjfizetés közös lehetőségét kívánja az ügyfelek kezébe adni, jelentősen megkönnyítve ezzel a zéró emisszióval megtehető hosszabb utazásokat” – nyilatkozta Michael Hajesch a projekt kapcsán.

Ionity

2017 végéig húsz nagyteljesítményű járműtöltő-állomás lép működésbe

Németország, Norvégia és Ausztria főbb közúti hálózata mentén már az idei év végéig húsz nagyteljesítményű járműtöltő-állomás kezdi meg működését, a Tank & Rast autópálya-kezelő, a Circle K áruházlánc és az OMV üzemanyagtöltő-hálózat együttműködésének köszönhetően egymástól 120 kilométeres távolságokra. 2018-ban a hálózatba kapcsolt nagyteljesítményű járműtöltő-állomások száma a tervek szerint száz darab fölé nő, amelyek mindegyike lehetővé teszi majd, hogy az ügyfelek gépkocsijuk típusától függetlenül, párhuzamosan is tölthessék járművüket.

A 350 kW teljesítményű járműtöltő-állomások minden tekintetben megfelelnek az európai járműtöltési szabványnak, miközben megnövelt töltési intenzitásuknak köszönhetően jelentős mértékben csökkentik a járműtöltés idejét. A gépkocsi-márkáktól függetlenül használható, egész Európára kiterjesztett hálózat kiépítése várhatóan újabb lendületet ad az elektromos mobilitás térnyerésének.

Ionity

A nagyteljesítményű járműtöltő-állomások telepítési helyeinek kiválasztásakor az infrastruktúra-tervezők a már kiépített járműtöltő-hálózat adottságait és fejlesztési lehetőségeit is számításba veszik, miközben az IONITY a különféle infrastruktúra-fejlesztési kezdeményezésekkel, a projektben résztvevő partnervállalatok támogatását élvező cégekkel és számos politikai szervezettel is tárgyalást folytat. Az iparág egészét átfogó, nemzetközi együttműködésekből táplálkozó kooperáció a partnervállalatok elektromos mobilitás iránti osztatlan elköteleződését nyomatékosítja.

A BMW Group, a Daimler AG, a Ford Motor Company és a Volkswagen Group egyenlő arányban képviselteti magát az IONITY projektben, amely a hálózat bővítése érdekében újabb autógyártók közreműködésére is számít.

ecotrex

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb