fbpx

Ősszel érkezik a Lexus LC

A már hivatalos megérkezése előtt is sikernek örvendő Lexus LC sportkupé 2017 augusztusában érkezik az európai (és így a hazai) a márkakereskedésekbe. Az autózás szerelmeseinek szívét világszerte megdobogtató modell full hibrid hajtású változata, az LS 500h több szempontból is új mércét állít.

Lexus LC

Az új Lexus LC európai vásárlói idén augusztustól vehetik majd át az első autókat. A modell fejlesztése során kiemelt cél volt, hogy az autó minél többet megőrizzen az LF-LC tanulmány eredeti stílusából, hűen tükrözve a radikális és jellegzetes Lexus-dizájn karakterét. Ugyanilyen fontos, hogy az új LC volt az első modell, amely a Lexus globális padlólemez – luxus platformra épült; ez a padlólemez alacsony tömegközéppontot és optimális súlyelosztást biztosít. Ez a megoldás nagyban hozzájárul az autó fordulékonyságához és stabilitásához, és olyan élvezetes menettulajdonságokat kínál, amit a vásárlók joggal várnak el egy presztízs-kupétól.

Mind a full hybrid változat, mind pedig a V8-as motorral szerelt LC esetében a Lexus fejlett hajtási technológiái gondoskodnak a hatékony teljesítményről. Az LC 500h üzemanyag-fogyasztása 6,4 l/100, CO₂-kibocsátása pedig 145 g/km, míg a 477 LE/351 kW teljesítményű, 5,0 literes V8-as motorral hajtott LC 500 esetében ugyanezek az értékek 11,5 l/100 km, illetve 263 g/km.

Lexus LC belső

A Lexus genfi standjának látogatói az új LC modell Launch Edition kivitelét is megcsodálhatták: ezt a korlátozott példányszámban gyártott modellt a luxuskupé európai bevezetése alkalmából készítette el a gyár. A full hybrid LC 500h és a V8-as LC 500 Launch Edition változatainak jellegzetessége az F-White külső fényezés és a Szellő Kék utastér. Az autók 21 colos könnyűfém keréktárcsákon gördülnek, amelyek egyébként csak az exkluzív Sport és Sport+ felszereltségű LC modellek kínálatában szerepelnek.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb