fbpx

Opel Vivaro – izmos furgon

Ha az új Opel Vivaro ember lenne, az alábbi módon képzelném el egy napját: felkel reggel hatkor, felhörpint egy energizáló italt, kimegy kocogni a környéken lévő parkba, majd bemegy a munkahelyére, ahol naponta legalább 100 hűtőt/mosógépet mozgat meg. Miután végzett, a közeli konditerembe igyekszik, ahol letudja az éppen aktuális feladatsort, hazafelé menet pedig még elkortyol egy fehérjeturmixot, majd elégedetten pihenni tér. De az Opel Vivaro nem ember, hanem egy igazi gép.

cq5dam.web.1280.1280

Elegáns óriást mutatott be idén az Opel, amely valószínűleg egyből az áruszállítók álma lett. Az előző generáció szelíd ábrázatához képest az új Vivaro sokkal karakteresebb lett, mi több, az új dizájn mellett minőségileg és teljesítményben is sokat fejlődött az elődhöz képest. A Vivaro komfortját sok személyautó megirigyelné, de pakolhatósága is új dimenziókba emelkedett. Az új BiTurbo dízelmotorok kellemes adatokat produkáltak, az 1.6-os erőforrások 90-től 140 lóerőig érhetőek el, fogyasztásuk 6 liter környékén van, Eco üzemmódban még gazdaságosabban üzemeltethetőek. Olyan vezetési segédletekkel látták el az új típust, mint az elektronikus fékerőelosztós ABS, menetstabilizáló és kipörgésgátló, elindulást segítő rendszer, valamint a felborulást megelőző „Roll Over Mitigation”.  Külsőleg is teljesen megújult az Opel teherszállítója, nagyobb, szigorúbb hűtőmaszkot, valamint LED-es nappali világítást kapott.

cq5dam.web.1280.1280 (1)

Belül is sok új tulajdonsággal gazdagodott a Vivaro, legyen szó akár a raktérről, akár az utastérről. Kétféle hosszúsággal és magassággal lesz rendelhető, 2,5 és 2,9 méteres raktérhossza kategóriájában kiemelkedőnek számít. A Vivaro kellően variálható és sokoldalú, természetesen kisbusz formájában is elérhető lesz, három sorban, nyolc személynek biztosít majd helyet az új Opel. A vezetőülés magassága állítható, egy speciális, domború tükör pedig a holtteret is láthatóvá teszi. A középső ülés asztallá alakítható át, az utasülés alatt pedig egy 42 literes tároló található. A hétcolos, érintőképernyős, Opel IntelliLink rendszernek köszönhetően az USB-ről frissíthető navigáció is a sofőr rendelkezésére ál. A komfortérzet növelését szolgálja a klíma, illetve a kulcsnélküli zár is. Az Opel eddig nagyjából évi 5-6 ezer darabot adott el a Vivaroból, az új típussal is minden esélyük megvan ezeknek a számoknak az eléréséhez.

A cikk megjelenését az Opel Gyulai Kft. támogatta.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb