fbpx

Opel Mokka X – egy kis botox

Óvatos ráncfelvarrást kapott az Európában szép sikereket elért crossover, mely 2012 óta van a piacon, de néhány apróságot eltekintve idén újult meg először. A változtatások a karosszériát és a motorpalettát is érintették.

Az Opel kedvelt kis bunkere ezentúl a Mokka X nevet viseli, ám ennél azért többet variáltak rajta. A márka jelenlegi egységes formanyelve alapján szabták át a modellt, amely markánsabb vonásokat kapott, a kicsit szigorúbb orr viszont jól áll neki, modernebbnek hat az összkép, ráadásul két új színárnyalat is bekerült a katalógusba. A beltér is változott, a középkonzolon lévő gombrengeteget végre elfelejtették és egy nagyobb érintőképernyő is helyet kapott a Mokka X-ben, de a vezetéstámogató rendszerek is frissültek.

Opel_Mokka

Ami talán a legfontosabb, hogy az 1.7-es dízelt egy erősebb és takarékosabb 1.6-os, 136 lovas erőforrásra cserélték. A CDTI motor gyári fogyasztása 4.1 liter, valamint károsanyag-kibocsátási szintje is kedvezőbb értékeket mutat.

A faceliftes modell ősszel érkezik meg a szalonokba, addig is marad az eredeti változat, amely egyébként egész korrekt konstrukció, tesztünket ide kattintva olvashatjátok.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb