fbpx

Ford Magyarország – Nyolcadik éve piacvezető

A Ford Magyarország 2009 óta vezeti az eladott új gépjárművek hazai összesített listáját. A személyautók és kishaszongépjárművek piacán tavaly 16 033 gépjármű forgalomba helyezésével, 11,77% piacrészesedéssel 2017-ben ismét a Ford modelljei domináltak.

Ford Magyarország

A tavalyi gépjárműeladások 15,5% százalékkal növekedtek a személyautó és kishaszongépjármű kategóriákban. A kiváló iparági eredményekhez a Ford modelljei kimagasló mértékben járultak hozzá. A márka vezeti az összesített eladásokat összesen 16033 eladott személy és kishaszonjárművel, és külön a haszonjármű kategóriát 4661 eladott kishaszongépjárművel, 23.37 százalékos piacrészesedéssel, megtartva közel 10%-os előnyét a második helyezett márka előtt. Külön említésre méltó a pick-up szegmens, amelyet egyértelműen a Ford Ranger ural közel 37%-os piaci részesedéssel, 1767 darabos értékesítéssel.

1317 darab Ford Transit és 661 Transit Custom eladásával a Ford vezeti az ún. kishaszonjármű (Small CV) szegmenset is. A sportkocsik előkelő listájának élén pedig 20,14%-os piacvezető részesedéssel a Ford Mustang áll, 10%-os előnnyel a második helyezett előtt.

A Ford Magyarország idei éve az új modellbevezetések éve lesz, hiszen 10 új, vagy frissített modell érkezik a néhány hónapja bevezetett, kívül-belül megújult Fiesta mellé.

Ford Magyarország

Februárban megismerkedhetünk az Ecosport SUV ráncfelvarrott változatával. Modellfrissítésen esik át szinte a teljes Ford haszonjármű paletta is. Megérkezik Magyarországra a megújult Transit és Tourneo Custom, illetve az új Connect és Courrier teher-, és személyszállító változata is. Az idei év tartogat meglepetéseket Fiesta fronton is, jön a Fiesta crossover Active és a csúcsmodell Fiesta ST is. A második félév legnagyobb sztárja a vadonatúj Focus lesz, mely szeptembertől lesz elérhető a hazai Ford márkakereskedésekben.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb