fbpx

Nyáron jön a megújult Toyota Corolla

A japán gyártó már képeket is közölt a frissített változatról, az újítások nem csak a külsőt, hanem a biztonsági felszereltségeket is alaposan érintették. Az átdolgozott modell nyáron kerül a szalonokba.

A Toyota hozzányúlt legsikeresebb típusához, ami nem is nagy meglepetés, hiszen a 2013-ban piacra dobott, 11. generációs Corolla dizájnja távolodóban volt a legújabb modellek arculatától. Drámai változásokat persze nem kell elképzelni, hiszen egy jó receptet felesleges jelentősen átírni, de annyi biztos, hogy nem csupán mutatósabbá, hanem biztonságosabbá is próbálták varázsolni a ráncfelvarrott változatot.

corolla2

A legjelentősebb átszabás a frontot érintette, kisebb hűtőrács, új formájú lökhárító és világítótestek, utóbbi egyébként hátul is változott. A kilincsek krómdíszítést kaptak, de a színválaszték is bővült, három új árnyalattal lett gazdagabb a paletta. A beltérről még nem közölt fotókat a Toyota, de vélhetően itt is eszközöltek némi újítást. A Safety Sense biztonsági csomag is részese lett a Corollának, ez a sávelhagyásra figyelmeztető segédlet mellett táblafelismerőt, automatikus távolsági fényszórót, valamint egy ütközésmegelőző rendszert is magába foglal.

A frissített Toyota Corollát nyártól lehet majd rendelni, az árakról egyelőre még nem közölt adatokat a gyártó.

Bense Róbert

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb