fbpx

Növekedésben az Opel eladások

Az Opel Magyarország sikeres évet zárt tavaly, a re-exportot (itthon forgalomba helyezett, majd 3 hónapon belül forgalomból kivont) is tartalmazó statisztika szerint az Opel összes eladása 9 százalékos növekedést mutat, ami 11.486 eladott autót és 8,4 %-os piaci részesedést jelent. A teljes piac tavaly 136.206 volt, azonban az így regisztrált autók mintegy 12,3 százaléka, 16.751 darab három hónapon belül kikerült az országból – a tényleges eladások száma tehát 119.455 volt.

opel

A múlt évben az Opel számos újdonsággal jelentkezett. Ezek közül az Insignia nyár elején, a Crossland X ősszel, a Grandland X pedig az év vége felé került a kereskedésekbe. 2018 az első olyan év, amikor a teljes új modellpaletta év elejétől elérhető. Az Astra továbbra is a legkelendőbb Opel: az új Astra K illetve a korábbi Classic szerepét betöltő és az Astra J-re alapuló szedán eladásai meghaladták a 4.250-et.

A Corsa 1.850-es eladást produkált, a gyorsan növekvő SUV szegmensben a Mokka X szerepelt a legjobban (1.287 darab), az év második felében/végén érkezett Crossland X és a Grandland X igazán mostantól mutathatja meg, hogy mire lesz képes a piacon. A Crossland X esetében nemcsak az Enjoy felszereltségű modell négymillió alatti induló ára attraktív, hanem az is, hogy az NCAP hivatalos töréstesztjein tavaly a Crossland X lett a kategória legjobbja. Az Insignia fokozatosan belelendül, decemberben már a szegmens második legjobb eladásait produkálta.

opel

2018 termékújdonságok tekintetében szerényebb lesz, mint 2017. Tavasszal mutatkozik be a Combo Life, azaz a már PSA-alapokra épülő új Combo személyautós változata, mégpedig márciusban egy európai roadshow keretében. Az Opel az idén nem képviselteti magát a Genfi Autószalonon, ahol a Combo lenne az egyetlen újdonsága. Más modelleknél viszont jönnek új változatok: az Insignia GSi már rendelhető a top benzines és dízel motorokkal, szintén tavaszi újdonság a Grandland X kétliteres, 177 lovas dízel motoros variánsa nyolcsebességes automata váltóval – és az év folyamán további újdonságok is jönnek az Opeltől. A Combo haszonjármű változata az év vége felé érkezik.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb