fbpx

New Times Racing : Kecskés Bence és Maxwell Toth Vallelungán zárta a 2021-es versenyszezont

A Piero Taruffi nevét viselő vallelungai versenypályán rendezték az Olasz Gyorsasági Bajnokságnak, vagyis az Elf CIV a 2021-es szezonzáró hétvégéjét, ahol Kecskés Bence szokott módon a PreMoto3-as mezőnyben csatározott, mellette a csapathoz tartozó Maxwell Toth az Aprilia RS 660 Trophy-ban brilírozott.

Kecskés Bence szezon- és kategóriazáró versenyhétvégéje bőven tartogatott meglepetéseket… A csütörtöki felmenetelek résztvevői számára a korábbi nap esőzése és a páratartalom miatti nyirkosság okozta a legnagyobb nehézséget, ennek ellenére az NTR motorosa jobb időt teljesített a tavalyi versenyen elért leggyorsabb köridejénél. Pénteken egy szabadedzés és egy időmérő várt a mezőnyre, utóbbi alkalmával a fiatal magyar versenyző a 15. helyen zárt.

A szombati időmérőre át tudta vinni a korábbi napok jó dinamikáját és maximálisan kihasználva a pálya döntött kanyarjai nyújtotta lehetőségeket a 9. leggyorsabb időt motorozta a 30 fős mezőnyben. A délutáni versenyen követte az előre megbeszélt taktikát és már a hetedik helyen motorozott, azonban az ötödik körben látványosan visszaesett egy komolyabb technikai hiba miatt, aminek súlyos következményei is lehettek volna. Szerencsére Bence észlelte a helyzet komolyságát, így kiállt a boxba, reménykedve abban, hogy másnap újult erővel tud nekivágni a futamnak. Ahogy ebben a helyzetben az normális eléggé csalódott, mivel nagyon várta a futamot és tudja, hogy sokkal jobb eredményt is el tudott volna érni, de hát ilyen a technikai sport…

A vasárnap reggeli warm up-on egy teljes kört sem tudott megtenni az előző napi problémák utózöngéi miatt. A 2021-es szezon utolsó versenyére a szerelők összerakták a motort, viszont a blokk megbontása miatt a boxutcából kellett rajtolnia a magyar versenyzőnek. Ennek ellenére Bence tiszta fejjel indult a mezőny után és körről-körre dolgozta le a hátrányát, végül 15.-ként intette le a kockás zászló.

Ezt a kiemelkedő teljesítmény több, a helyszínen lévő csapat figyelmét is felkeltette… A jövő évi tervekről jelenleg nem szeretne nyilatkozni a csapatvezetés. Hamarosan, a tárgyalások után már biztos információkat tudatunk veletek.

A vallelungai záróhétvégén ezúttal Bencén kívül a szabadkártyával induló Maxwell Toth is képviselte a csapatot. A 15 éves amerikai versenyző az Aprilia RS 660 Trophy Cup kvalifikációján a második leggyorsabb köridőt futotta végül itt is intette le a kockás zászló. Az éles megmérettetésen végig küzdött az első helyért, azonban az élen haladva megdobta az egyik rázókő és visszaesett, úgy tornázta fel magát a második helyre. Ennek megfelelően a 2021-es szezon utolsó versenye után felállhatott a dobogó második fokára. A sok gyakorlásnak és amerikai versenynek köszönhetően magabiztosan hozta ezt az eredményt.

Minden támogatónknak köszönjük az egész éves bizalmat!

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb