fbpx

Mlada Boleslavban is megkezdődött a Karoq gyártása

2018. január 16. – Az új év kezdetével Mladá Boleslavban is beindította a Škoda Auto az új Karoq gyártását, Kvasiny után így már a második csehországi helyszínen is készülhet a márka kompakt SUV-modellje. A Škoda ezzel már négy típusát is gyártja Mladá Boleslavban, ugyanis a Fabia, a Rapid és az Octavia sorozat tagjai is itt gördülnek le a szerelőszalagról. Naponta akár 320 Karoq is készülhet ebben az üzemben.

Karoq

“A SUV-modelljeink iránti intenzív kereslet jó mutatja, hogy a Karoq és a Kodiaq révén a megfelelő időben a megfelelő járművekkel jelentünk meg a piacon” – hangsúlyozta Michael Oeljeklaus, a Škoda Auto igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja. “Büszkeséggel tölt el minket, hogy Kvasiny mellett egy újabb csehországi termelési helyszínen, Mladá Boleslavban is beindíthatjuk a Karoq gyártását” – folytatta.

Az első Mladá Boleslav-i Karoq néhány napja gördült le a szerelőszalagról, míg Kvasinyban már 2017 július vége óta zajlik az új kompakt SUV-modell gyártása. 2017 októberi piaci bevezetésével a nagy hagyományokra visszatekintő cseh márka intenzíven folytatja a Kodiaq sorozattal indított SUV-offenzívát. A székhelyén működő gyárában immár összesen négy modellsorozat tagjai gördülhetnek le a szerelőszalagról. 2017 folyamán összesen mintegy 547 ezer  gépkocsi hagyta el az itteni gyárcsarnokokat. A Karoq gyártása kapcsán pedig a vállalat 16,6 millió eurót invesztált a székhelyén működő üzemébe.

Karoq

Az új kompakt SUV-modell a márkára jellemző, érzelmekben gazdag és dinamikus formavilágot kiemelkedő térkínálattal, új vezetői segédrendszerekkel és erőteljes, egyben különösen gazdaságos motorokkal ötvözi. Első ízben állhat Škoda modellben rendelkezésre egyéni igények szerint programozható, digitális műszeregység, s a Karoq e személyre szabható technikája az infotainment-rendszerrel is együttműködhet. A bennülők számára egyaránt elérhető LTE-modulnak és WLAN-hotspotnak köszönhetően a Karoq utasai akár folyamatos internetkapcsolatot is élvezhetnek.

“Stratégia 2025” programja keretében a márka az elkövetkező években is következetesen folytatja modellpalettája bővítését, amely során SUV-modelljei kínálatának bővítése áll a középpontban. A Karoq Mladá Boleslavban is beindított gyártása a következő mérföldkő ezen az úton, ugyanis ez az egyetlen modell a márkától, amely mindjárt két csehországi termelési helyszínen is készül.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb