fbpx

Mesés utakon a Ford GT

Jöhet egy újabb egy tétel a bakancslistára? Ford GT-vel az úton, ahol nem megy le a Nap, és ahol néha úgy tűnik, hogy az út a semmibe fut! Egy lenyűgöző mérnöki teljesítmény, amit majdnem 24 órán át beragyog a nyári napsütés – és ami egész évben készen áll arra, hogy megdobogtassa az autósok szívét.

Ford GT

Norvégiában, az Éjféli Napfény országában nyújtózik végig a tengerparton a világ talán leglátványosabb útvonala, ami nyolc hídon keresztül köti össze Kårvåg és Vevang városát. Kell némi bátorság ahhoz, hogy itt autózzon az ember, mert ha rossz az idő, az út egyes szakaszait gyakorlatilag elnyeli a pára, és az ember ilyenkor úgy érzi: a semmibe tart.

Az Európa legszebb autóstúra-útvonalai című videosorozat legújabb helyszínét egy Ford GT szupersportkocsi szélvédőjén keresztül láthatják a nézők, később pedig azt is végigélvezhetik, ahogy az autó köridő-rekordot állít fel a világ legészakibb, a Sarkkörtől mindössze 30 kilométerre fekvő versenypályáján.

“Az Atlanti út egy csoda, amit minden vérbeli autósnak érdemes egyszer megtapasztalnia. Olyan szépségeket rejt, ami csak a legkérgesebb lelkű embereket hagyja hidegen,” vélekedett a világszerte ismert autós újságíró, Steve Sutcliffe, aki az útifilm-sorozatban végigkalauzolja a nézőket a kontinensen, miközben az egyes helyszínek történelmi és kulturális érdekességeibe is bepillantást nyújt. „Ezen az úton fel kellett rúgnom az értékelési rendszerünket, és egyszerűen muszáj volt tízből 11 pontot adnom. Mégis mi mást tehettem volna egy olyan helyen, ahol autózás közben bálnákban gyönyörködhet az ember?”

Ford GT

A norvég utazás a hetedik epizód az Európa legszebb autóstúra-útvonalai című videosorozatban. A műsor készítői minden utat aszerint pontoznak, hogy mennyire izgalmas, mennyire könnyű megközelíteni, és hogy milyen vendéglátásra számíthat az utazó. Az Atlanti út 53 pontot kapott a maximális 60-ból. Az új epizódban a Ford Chip Ganassi versenyzője, a Le Mans-veterán Stefan Mücke tehetségét is megcsodálhatjuk, amikor új köridő-rekordot állít fel a Sarkköri Versenypályán a 665 lóerős Ford GT-vel, amelynek végsebessége 347 km/óra.

via ford.hu

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb