fbpx

Megújult a MINI Clubman

Finomhangolt formanyelvével, innovatív felszereltségi opciói minden korábbinál szélesebb választékával és a legkorszerűbb technológiákkal felvértezve az új MINI Clubman tovább erősít a szegmensben.

Határozott vonalvezetésével és új légbeömlőivel az új frontrész már messziről felismerhető karakterrel ruházza fel a Clubmant. A nagyméretű hűtőrácsot egy elegáns, egyetlen darabból készült, vékony keret szegélyezi. A légbeömlő egységét hat fekete, vízszintes lamella töri meg, amelyek az opcionális extrafelszereltség részeként krómozott kivitelben is megrendelhetők. A MINI Cooper S Clubman és a MINI Cooper SD Clubman modellek esetében a vízszintes lamellákat méhsejt-mintázatú rácsozás és krómozott alapra festett, vörös „S” embléma váltja fel.

Az új MINI Clubman frontrészének jellegzetes kialakítása nagyban köszönhető a kör alakú első fényszórók újratervezésének. Az alapfelszereltség részeként kínált, halogén izzókat nagyobb reflektor és fényes fekete betét öleli, a nappali menetfények pedig az első lökhárító két szélébe integrált parkolófényekben világítanak. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, LED-technológiás első fényszórók ugyancsak új megjelenést kaptak. A LED-technológiás adaptív fényszórók Mátrix funkcióval dolgozó távolsági fénye újdonságként debütál az opcionális extrák palettáján. A technológia intelligens fényvezérlő funkciót is tartogat, amely az időjárási- és útviszonyok függvényében, automatikusan állítja az első fényszórók fényerősségét.

Modellváltozattól függően az új MINI Clubman már alapfelszereltségként is 16” vagy 17” méretű könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról. Az opcionális extrafelszereltség részeként akár 18” és 19” méretű könnyűfém keréktárcsák is megrendelhetők. Ugyancsak újdonságként mutatkozik be az opcionális extrafelszereltségek között a sportos kerékfelfüggesztés, amely 10 milliméterrel csökkenti az autó hasmagasságát.

Az új MINI Clubman motorpalettáján kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrás található (136-192 lóerős teljesítménytartományban), egytől egyig a legkorszerűbb MINI TwinPower Turbo technológiával felvértezve. A portfólió a későbbiekben a MINI John Cooper Works Clubman modellel bővül, amely már az alapfelszereltség részeként ALL4 intelligens összkerékhajtással érkezik meg az utakra.

Az alapfelszereltségként kínált, hatfokozatú manuális váltó mellett az opciós listán duplakuplungos, hétfokozatú Steptronic automataváltó is szerepel. A MINI Cooper S Clubman modellhez a hétfokozatú Steptronic sport automataváltó is elérhető alternatíva, amely gyors váltásokkal fokozza a Clubman dinamikáját.

A MINI Connected technológia lehetővé teszi, hogy a felhasználó okostelefonon keresztül megküldje a jármű navigációs rendszerének az elkövetkező napok úti céljait, amelyeket elemezve a rendszer visszaküldi a pontos célba érkezéshez szükséges indulási időpontot, miközben a távolról vezérelhető Remote Services szolgáltatásokhoz is hozzáférést kínál. Utóbbinak köszönhetően a tulajdonos folyamatosan nyomon követheti készülékén a jármű aktuális helyzetét, üzemanyag-szintjét és számos egyéb állapotát, bekapcsolhatja a reflektort, aktiválhatja a kürtöt, beindíthatja az utastér-szellőztetést és működtetheti az ajtózárakat is.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb