fbpx

Megmutatták a felfrissített Hyundai Tucsont is

A 2018-as New York-i Nemzetközi Autószalonon a Hyundai az új Hyundai Tucson újragondolt változatának globális premierjét ünnepli. A jelenlegi generáció a Hyundai legjobb eladásokkal büszkélkedő gépjárműve Európában, 2015-ös piaci bevezetése óta. Európai tervezésével a márka kompakt SUV-ja megújult, szembetűnő formatervvel, átalakított hajtáslánc kínálattal és fejlettebb technológiai és kényelmi funkciókkal lép a piacra, a modern fogyasztói igények kielégítése érdekében.

A szembetűnő külső formatervet a kaszkádos hűtőrács, az átdolgozott, új, full LED fényszórók, valamint a megemelt első lökhárító, a motorvédő lemez és egy teljesen új könnyűfém felni alkotja. A felszereltség része még az új hátsó lámpa, valamint az újratervezett hátsó lökhárító és kipufogó is. A kivételesen tágas belső tér, a rendkívül ergonomikus belső kialakítás és a korszerű hajtásláncok széles skálájának kombinációja révén az új Tucson fokozott hatékonysággal és vezetési dinamikával győzi meg a vásárlókat.

Átalakított hajtásláncok a jobb teljesítményért

Az új Tucson hajtását két dízel és két benzinmotor biztosítja. Mindegyiket átalakították a méret, valamint a CO2-kibocsátás további csökkentése érdekében. Ezenkívül az új Tucson lesz az első Hyundai, amely egy enyhén hibrid 48 V-os hajtáslánccal is elérhető lesz 2018 közepétől.

A legerősebb hajtáslánc a 2.0 literes dízelmotor, 137 kW/186 lóerő teljesítménnyel. Ez a nagy teljesítményű motor négykerék-meghajtással érkezik és 6-fokozatú kézi sebességváltóval (6MT) vagy opcióként az új fejlesztésű 8-fokozatú automata sebességváltóval (8AT) rendelhető. Alternatívaként a vásárlók két különböző teljesítményű, új fejlesztésű dízelmotor közül választhatnak: az alapváltozat 85 kW/115 lóerős, az erősebb változat 98 kW/133 lóerős. Mindkét motor 6-fokozatú kézi sebességváltóval és elsőkerék-meghajtással kapható. A nagyobb teljesítményű változatokhoz a Hyundai egy 7-fokozatú duplakuplungos sebességváltót (7DCT) kínál, választható első- vagy négykerék-meghajtással. A Hyundai új, saját fejlesztésű 7DCT erőátviteli rendszere csúcstechnikájú sebességváltó. Automata sebességváltóhoz képest csökkenti az üzemanyag fogyasztást és a CO2 kibocsátást, javítja a teljesítményt, mindezt a magas szintű sebességváltási minőség fenntartása mellett.

A vásárlói szükségletek kielégítése érdekében az új Tucson két benzinmotorral is elérhető. Az 1.6 literes GDI 6-fokozatú kézi sebességváltóval, elsőkerék-meghajtással és 97 kW/132 lóerő teljesítménnyel rendelkezik. Erő és teljesítmény szempontjából az akár 130 kW/177 lóerő leadására képes 1.6 literes T-GDI motor szintén kiváló választás. 6-fokozatú kézi- vagy 7DCT (7-fokozatú duplakuplungos) sebességváltó is párosítható hozzá, első- vagy négykerék-meghajtással. Az új Tucson teljes motor palettája teljesíti az új Euro 6c károsanyag kibocsátási előírásokat, melynek eredményeként hatékonyabb az üzemanyag felhasználás, minimalizálva az erőátviteli rendszer súrlódásból adódó veszteségeit.

Kényelmes vezetés mindenkinek

Legújabb infotainment funkciói révén az új Hyundai Tucson megfelel a modern vásárlók kapcsolódással szemben támasztott igényeinek. Választhatnak a kategóriájában vezető, komfortot és kényelmet szolgáló opciókból, amelyek magukban foglalják a prémium Krell hangrendszert, a vezeték nélküli telefontöltést (QI szabvány) és egy 7”-os információs képernyőt, amely támogatja az Apple CarPlay, Android Auto és Bluetooth kapcsolódást. Az A-ból B-be történő hatékony és kényelmes eljutáshoz a gépkocsi felszerelhető 8”-os navigációs rendszerrel is, amely 3D-s térképeket és hét éves ingyenes előfizetést nyújt a Live Services alkalmazásra, frissített, valós idejű információkkal. Az alapfelszereltség részét képező USB aljzat további lehetőség kínál a vásárló mobil eszközeinek az új Tucson-nal történő összekapcsolására. Egy másik, az alapfelszereltség részét képező tartozék a hátsó USB aljzat, amely további lehetőséget nyújt a különböző készülékek utazás közbeni újratöltésére.

A legújabb, aktív biztonsági technológiák

A legújabb, az új Tucson-ban elérhető Hyundai SmartSense aktív biztonsági- és vezetéstámogató funkciók megfelelnek a legmagasabb szintű európai biztonsági előírásoknak: Elülső ütközésre figyelmeztető rendszer, gyalogosfelismerő móddal (FCA), Aktív sávtartó rendszer (LKA), Vezető éberségének csökkenésére figyelmeztető rendszer, Intelligens sebességkorlátozásra figyelmeztető rendszer (ISLW). A biztonsági csomag továbbá magában foglalja még a Hyundai Surround View Monitor (SVM) rendszert is, amely kamerák segítségével 360°-os látóteret biztosít hátramenetben. Ezen kívül a bi-LED fényszórók, a Távolsági fényszóró asszisztens (HBA) és az esőérzékelős ablaktörlők mindenkor kiemelt láthatóságról gondoskodnak. Az első radarérzékelők használatával a Tucson adaptív sebességtartó automatikája (ASCC) automatikus gyorsítással és fékezéssel állandó sebességet és távolságot tart az előtte haladó gépjárműhöz képest, a hatékony és biztonságos utazás érdekében.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb