fbpx

Megkezdi a dízelmotorok száműzését a Volvo

A még idén nyáron bemutatkozó, új Volvo S60 szedán lesz az első dízelmotor nélkül kínált Volvo, megerősítve a Volvo Cars belső égésű motorokon messze túlmutató, hosszú távú piaci elkötelezettségét.

A 2019-től piacra lépő új Volvo modellek mindegyike megvásárolható lesz mild hibrid, plug-in hibrid vagy elektromos meghajtású változatban. Ez az autóipar legteljesebb körű villamosítási stratégiája; a Volvo Cars 2017 júliusában, a hagyományos autógyártók között elsőként kötelezte el magát a teljes körű elektromos átállás mellett.

„A jövőnk elektromos, a továbbiakban nem fejlesztünk új generációs dízelmotorokat.” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója. „Fokozatosan kivezetjük kínálatunkból a kizárólag belső égésű motorral szerelt típusokat; a teljes körű villamosítás felé vezető úton a benzin-elektromos hibrid modellek jelentik a köztes állomást. Az új S60 ennek a vállalásunknak a következő fázisa.”

A villamosítási stratégia megerősítéseként a Volvo idén márciusban bejelentette, hogy 2025-re globális eladásainak 50 százalékát tisztán elektromos járművek fogják kitenni. A 2018. év Pekingi Autószalonon tett bejelentés erőteljes szereplőként pozicionálta a Volvót Kínában, a világ első számú elektromosautó-piacán.

Az új S60 prémium középkategóriás sportszedán a Volvo saját fejlesztésű SPA átméretezhető padlólemezére épül, ugyanarra, amelyre a díjnyertes új 90-es és 60-as modellcsaládok tagjai. Az S60 kombi fivérét, a V60-ast idén mutatták be Stockholmban.

Az új S60 kezdetben négyhengeres Drive-E benzinmotorokkal, valamint kétféle plug-in hibrid benzin-elektromos hajtáslánccal lesz elérhető. Jövőre követik ezeket a mild hibrid változatok.

Az új S60 gyártása idén ősz végén veszi kezdetét a Volvo Cars vadonatúj gyártóüzemében, a Dél-Karolina állambeli Charleston közelében. Az új S60 kizárólag itt készül majd, így a teljes észak-amerikai piacon kívül Charleston látja majd el az összes tengerentúli exportpiacot is.

ecotrex

Javasolt cikkek

Ez is érdekelhet
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb