fbpx

Megérkezett hazánkba a Ford Mondeo Hybrid Kombi

A Ford Mondeo Hybrid kombi változata már elérhető a magyar Ford márkakereskedésekben is. Az új külső-belső dizájnelemekkel ellátott Mondeo első példányait a napokban vehetik át a tulajdonosok.

A 187 lóerős hibrid rendszer legfontosabb elemei egy 2,0 literes Atkinson-ciklusú benzinmotor, egy elektromotor, egy generátor, illetve a 1,4 kWh teljesítményű lítium-ion akkumulátor, valamint a Ford által kifejlesztett teljesítményelosztó automata sebességváltó, ami a fokozatmentes váltóművek teljesítményét kínálja.

Az energiavisszanyerő féktechnológia a hagyományos fékezés közben veszendőbe menő energia akár 90 százalékát is képes hasznosítani, és az ebből nyert elektromos áramot az akkumulátor tárolja. Ez a megoldás hatékonyan járul hozzá a kedvező CO₂-kibocsátási és üzemanyag-fogyasztási adatokhoz (101 g/km és 4,4 l/100 km).

Az új kombi karosszéria 403 liternyi csomagteret kínál a kalaptartó alatt, amikor a hátsó üléstámlák a helyükön vannak, valamint 1.508 litert a bővítés után; ez utóbbi esetben sík padlófelület alakítható ki, ami megkönnyíti a nagyobb tárgyak ki- és bepakolását. A csomagtér padlója alatt további tárolórekesz található.

A Mondeo Hybrid Kombi hazai ára 8.999.000 forinttól indul.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb