fbpx

Megérkezett a SEAT Tarraco

Nevét a Földközi-tenger partján fekvő történelmi városról,  a csodálatos épületekkel bíró kulturális központról, a fiatalos és kalandokra hívó Tarragonáról kapta.  A legújabb SEAT, melyet a martorelli gyárban terveztek és fejlesztettek  ki,  és a németországi Wolfsburgban gyártanak, a márka termékoffenzívájának harmadik eleme, és bepillantást enged az új SEAT-ok jövőbeni formatervezési világába is.

A Tarraco a SEAT szabadidő-autó család csúcsán helyezkedik el, mint az Ateca és az Arona nagyobb testvére,  és megtalálható benne a márka termékskálájának valamennyi fontosabb tulajdonsága: a forma és a funkcionalitás, a sportosság és a kényelem, az elérhető minőség és a technológia.

Az új SEAT Tarracot olyan autósok számára tervezték, akiknek szükségük van az öt- és hétüléses gépkocsi előnyeire, a magasabban elhelyezkedő ülések praktikusságára. Az SUV komfortja és a dinamikus viselkedése közötti kapcsolat megteremtését a Volkswagen-csoport legújabb technológiája, az MQB-A padlólemez garantálja.

A jármű dinamikus futómű-szabályozása (DCC) egyensúlyt biztosít a sportos érzés és a kényelmesebb utazás között a különböző  felületű utakon megtett távolságoknál is. A vezető kiválaszthatja a neki megfelelő beállítást, de a rendszer automatikusan is képes alkalmazkodni, és az út felszíne valamint a vezetési stílus függvényében módosítani tudja a beállítást. Az utazás minőségéhez a hajtási opciók teljesítménye, hatékonysága és megbízhatósága is alkalmazkodik. Minden motor közvetlen befecskendezésű, turbófeltöltésű és start-stop technológiával ellátott, teljesítményük 150 és 190 lóerő között van.

A Tarraco-nál két benzines változat lesz elérhető: a négyhengeres 1.5 literes TSI motor 150 lóerővel, hatsebességes kézi sebességváltóval, elsőkerék-hajtással, illetve a 2 literes, 190 lóerős motor, ami hétsebességes, DSG sebességváltóval és négykerék-hajtással rendelhető. A két dízel változat kétliteres TDI motorral érkezik 150 és 190 lőerős teljesítménnyel. A 150 lóerős változat elsőkerék-hajtással, hatsebességes kézi váltóval, vagy hétsebességes DSG sebességváltóval és összkerékhajtással érhető el. A nagyobb teljesítményű változat kizárólag összkerékkel, hétsebességes DSG sebességváltóval áll rendelkezésre. A későbbiekben a SEAT Tarraco-nál megjelenik az alternatív hajtási technológia is.

A Tarraco rendelkezik mindazon vezetést segítő rendszerekkel, melyek még a nagyobb kihívást jelentő utazási környezetben is kényelmesebb és biztonságosabb megoldást adnak.  Az olyan jól ismert rendszerek, mint a sávtartó asszisztens vagy a távolságtartós tempomat, ami magába foglalja kerékpárosok és a gyalogosok érzékelését is, ma Európában már a széria felszereltség részét képezik. Ugyanakkor az olyan rendszerek, mint a holttér érzékelő, a közlekedési tábla felismerő, a forgalmi dugó asszisztens, az adaptív távolságtartó automatika (ACC), a fényszóró asszisztens, vagy a vészhívó opciókként elérhetőek.

A SEAT-nál a biztonságot is egy újabb szintre emelték, mert a Tarraco-t ellátták a vészhívó rendszerrel, az ütközés előtti biztonsági funkcióval és a borulás-érzékelővel,  tehát a gépkocsit úgy tervezték, hogy a legmagasabb biztonsági követelményeknek is megfeleljen annak  érdekében, hogy a nagyméretű szabadidő-autó a saját kategóriájában is mércét jelentő modell legyen.

A nagyobb méretek arra ösztönözték a tervező csoportot, hogy nagyobb összhangot keressenek az esztétikai érzés és a célszerű arányok között. A Tarraco 4.735 mm hossza és 1.658 mm magassága, a nagy belső tér  és a tekintélyt sugalló külső forma megalkotása mellett is sikerült formájával könnyedséget és agilitást, illetve robusztus jelleget és térfelfogást adni.

A Tarraco  orr-részének kialakítása utal a SEAT új formatervezési nyelvezetére, a jellegzetesebb hűtőrács, nagyobb figyelmet kér  és egyéni jelleget biztosít. Mindezek mellett a teljesen LED-es erős fényszórók megőrizték a SEAT-ra jellemző háromszögű formát és sajátos képet. A fényszórókat mélyebben helyezték el a karosszériában, ezáltal jellegzetesebb és erőteljesebb külsőt kölcsönöztek nekik.

A világítási technológia  a Tarraco fontos elemét  képezi. A szabadidő-autóban a belső tér és a külső megvilágítására 100%-ban LED technológiát használnak, ami széria mindkét felszereltség, az  Xcellence és a Style esetében is.

A SEAT Tarraco nyolc különböző színben lesz elérhető: sötét  Camouflage, Oryx fehér, Reflex ezüst,  Atlantic kék, Indium szürke, Titanium bézs, Deep fekete és Urano szürke színekben.

Az autó belsejében a  formatervezők a műszerfalon végigfutó vízszintes vonal kiemelésével olyan vonalvezetést alkalmaztak, ami hangsúlyozza a Tarraco szélességét és erősíti a térérzetet. Ahogyan világunk  egyre növekvő mértékben digitalizálódik, a Tarraco-ban is megtalálható  a SEAT 10.25 colos digitális műszerfala, ami gyorsítja a fontos információk eljuttatását a gépkocsi vezetőjéhez. Ugyancsak beépítették a 8 hüvelykes HMI képernyőt, ahol is a gépkocsiban helyet foglaló utasok hozzáférhetnek a SEAT összekapcsolhatósági opcióihoz.

Ami az infotainment rendszert illeti, a Tarraco lesz az első SEAT, amelyikben elérhetek a mozdulatvezérlő funkciók a 8 colos Navigation Plus képernyővel.

A szabadidő-autók piacának folyamatos bővülésével, a Tarraco kulcsszerepet fog játszani a SEAT életében a jövő év legelejére tervezett piaci bevezetést követően. Az autó erősíti a márkát, és egy olyan időszakban fog további növekedést eredményezni, amikor a vállalat értékesítési eredményei is folyamatosan növekednek. Idén január és augusztus között  a SEAT  világméretekben 383 900 gépkocsit szállított ki ügyfeleinek, ami 21,9 %-os növekedést jelentett a 2017-es év azonos időszakának adatával összehasonlítva.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb