fbpx

Márkatársai nyomdokába lép az új Jaguar XE

Az új Jaguar XE továbbfejlesztett külső dizájnnal, fényűző belső kialakítással és fejlett technológiai tartalommal lép piacra. Módosított külső megjelenése még határozottabb kiállással ruházza fel az XE-t. Az eredeti modell arányait megőrizve az új XE minden eddiginél sportosabb karakterrel bír, modern stíluselemeit az F-TYPE sportautó ihlette.

Az XE az eddiginél szélesebbnek és mélyebben ülőnek hat. Elöl nagyobb légbeömlők, merész grafikai megoldások és formavilág utal az autó menetteljesítményeire és fejlett aerodinamikai adottságaira. A “J'” alakú nappali menetfénnyel társuló új, teljes LED-es fényszórók határozottabbá teszik az autó megjelenését. Új a hátsó lökhárító kialakítása, a teljes LED-es zárófények módosított fénygrafikával hangsúlyozzák ki az autó szélességét.

A még sportosabb személyiséggel rendelkező R-Dynamic modellek olyan kiegészítő optikai elemeket vonultatnak fel, mint a repülőgépek szárnyacskái által ihletett felületek, a sötét rácshálós hátsó diffúzor, vagy az egyedi keréktárcsák. A belső térben kontrasztos öltésekkel varrott sportülések, selyemfényű krómozott váltófülek, valamint R-Dynamic küszöb díszlécek erősítik a sportos hangulatot. Az utastér minden szempontból továbbfejlődött; praktikusabb, kényelmesebb, valamint több tárolóhelyet kínál.

A Jaguar kétüléses zászlóshajójának hatása egyértelműen érvényesül: az átdolgozott középkonzolon található SportShift fokozatválasztó és a JaguarDrive kezelőszerv egyaránt az F-TYPE öröksége. Az elektromos I-PACE modellből érkezett, új kormánykeréken csak megvilágítva látható grafikákat találunk, kapacitív kezelőszerveivel egyszerűen kezelhetők a legfontosabb funkciók.

Az új XE az intelligens és csatlakozási technológiák terén is többet nyújt. Az újonnan elérhető Jaguar Touch Pro Duo infotainment rendszer, amellyel először az I-PACE fedélzetén találkozhattunk, két darab nagyfelbontású érintőképernyővel rendelkezik. A vezeték nélküli mobileszköz-töltő rendszer és az intelligens Smart Settings technológia szintén most debütál az XE fedélzetén.

A kategóriában eddig ismeretlen ClearSight belső visszapillantó tükörben a vezető minden helyzetben akadálytalanul tekintheti át a mögöttes forgalmat, ezért biztonságosabban és kényelmesebben használható. A rendszer a keret nélküli visszapillantó tükörbe integrált képernyőn jeleníti meg egy széles látószögű, hátra tekintő kamera által közvetített képet, így sem a magas utasok, sem a rossz fényviszonyok, sem a hátsó szélvédőre hullott csapadék nem akadályozza a kilátást.

A Jaguar XE alumíniumban gazdag, kistömegű karosszéria-szerkezete változatlanul kulcsszerepet játszik az autó dinamikus vezethetőségében. A 75 százalékban alumíniumból készült karosszéria mellett a dinamikus vezethetőség és a menetdinamika zálogai a bevált hátsó- és összkerékhajtású rendszerek, a kettős keresztlengőkaros első és Integral Link hátsó felfüggesztés, valamint a Jaguar legfejlettebb hajtásláncai.

A minden XE modellen alapfelszerelésként elérhető Dynamic üzemmód még inkább kihangsúlyozza az autó sportos személyiségét, gyorsabb sebességváltásokat, élesebb gázreakciót, súlyosabb kormányzást biztosítva. Az opciós konfigurálható menetdinamikai rendszernek köszönhetően könnyedén testre szabható a vezetési élmény. A rendszer lehetővé teszi, hogy a vezető a központi érintőképernyőn Comfort vagy Dynamic beállítást választva kedve szerint állítsa be a motor, a sebességváltó és a kormánymű paramétereit, így igényeihez igazítva a jármű viselkedését. Az opciós Adaptive Dynamics rendszer folyamatosan módosítja a lengéscsillapítók beállítását, ezzel mindenkor, minden menethelyzetben szavatolva menetkomfort egyensúlyát.

Az XE alapfelszerelésként automata sebességváltóval kapható, választhatóan hátsó- vagy összkerékhajtással. A Jaguar fejlett, igény szerint aktiválódó összkerékhajtási rendszere (AWD) és intelligens hajtáslánc-dinamikai technológiája megőrzi az XE hátsókerék-hajtású vezethetőségét és dinamizmusát, ugyanakkor jobb menetdinamikát, erőátvitelt és magabiztosabb vezethetőséget kínál az időjárási körülményektől függetlenül. Az összkerékhajtással társított 300 lóerős benzinmotor 5,7 másodperc alatt gyorsítja álló helyzetből 100 km/óra sebességre az autót.

Az új XE tiszta és takarékos üzemű Ingenium benzin- és dízelmotorokkal rendelhető. A 2,0 literes benzinmotor 250 vagy 300 lóerős kivitelben elérhető (P250 és P300 modelljelzéssel), míg a takarékosabb, 180 lóerős dízelmotor (D180) 430 Nm forgatónyomatékot és akár 4,9 l/100 km üzemanyag-fogyasztást kínál.

Az XE alapfelszerelésként kínálja az automata sebességváltót, a 18 colos keréktárcsákat, a motoros állítású bőrüléseket, a módosított fénygrafikával ellátott, teljes LED-es fényszórókat és zárófényeket, az első és hátsó parkolóradart, a tolatókamerát és a sávtartó asszisztenst. A megrendelők az S, SE és HSE felszereltségek közül választhatnak, ezek mindegyike elérhető sportos R-Dynamic kivitelben. A személyre szabhatóságot egy sor opciós csomag teszi még könnyebbé:

  • Dinamikus vezethetőségi csomag: Konfigurálható menetdinamika, Adaptive Dynamics, sportos fékrendszer, színes féknyergek, légterelő a csomagtérfedél peremén
  • Téli csomag: fűtött szélvédő, fűthető kormánykerék, fényszórómosó
  • Business csomag (csak S felszereltségi szinten): Connected Navigation Pro, online csomag, közúti jelzőtábla felismerés, adaptív sebesség szabályzás
  • Technológia csomag: head-up display, napvédő szélvédő, Touch Pro Duo, virtuális műszerfal kijelző, vezeték nélküli töltőrendszer, ClearSight belső visszapillantó tükör
  • Praktikum csomag: elektromos csomagtér ajtó gesztus vezérléssel, kulcs nélküli nyitás, elektromos kormányoszlop, kiegészítő elektromos csatlakozó aljzatok
  • Prémium utastéri csomag: megvilágított küszöbdíszlécek, magas fényű pedálok, konfigurálható belsőtér hangulatvilágítás

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb