fbpx

Már rendelhető a Lexus LS

A januári detroiti leleplezése óta több dizájn és innovációs díjjal is elismert modell a mai napon tartott hazai bemutatóját követően immáron Magyarországon is rendelhető, ami további lendületet adhat az utóbbi években itthon is szárnyaló japán prémium márka értékesítéseinek.

A Lexus LS első generációjának 1989-es bemutatásával nem csupán egy új autó, de egy új prémium márka, és a prémium kivitelezés olyan szintje is született, amely korábban még a luxusautók szegmenségben is ismeretlen volt. A Toyota prémium márkája, a Lexus az azóta eltelt három évtizedben a forradalmi technológiák, az innováció, a megbízhatóság, kézműves kidolgozás és a környezetbarát luxusmárka szinonimájává vált, amelyhez az elmúlt években a látványos és jövőbemutató formavilág társult, amely egyszerre sugároz dinamizmust, eleganciát.

Lexus LS

Az LS legújabb generációja méltó az előző generációkhoz, és legalább olyan forradalmi hatással lehet a prémium szegmensre, mint annak idején a modell első generációja volt. Az autó formavilágában sikeresen ötvöződnek a nyújtott tengelytávú, négyajtós limuzin jellemzői a mélyen ülő, kupészerű profillal, így az LS az egyaránt növekvő kupé és limuzin szegmens közös határán foglal helyet. Az utastér kialakítása során újszerű megközelítést alkalmaztak, a központi tematika a „progresszív kényelem” volt, amelynek keretében a hagyományos japán esztétikai elveket és kézműves hagyományokat egy fejlett, fényűző és innovatív utastér létrehozására fordították, amelyben olyan különleges elemek találhatók, mint például az egyedi ajtópanel-dekorbetét.

Lexus LS

Az LS 500h a Lexus új, többfázisú hibrid rendszerét alkalmazza, kedvezőbb gázreakciót és élvezetesebb, lineáris gyorsítóképességet kínálva. Ugyanakkor a Lexus Hybrid Drive eredendően kedvező üzemanyag-fogyasztása és csekély károsanyag-kibocsátása még tovább javult. A hajtáslánc egy 3,5 literes Dual VVT-i V6 benzinmotorból és két villanymotorból áll. Ezek együttesen 354 LE / 264 kW rendszerteljesítményre képesek. Míg az LS 500 Európa-szerte kizárólag összkerékhajtással lesz elérhető, az LS 500h hibridet hátsó- és összkerékhajtással egyaránt kínálják majd. A benzinmotoros és hibrid hajtású modellváltozatokhoz egyaránt megrendelhető F SPORT kivitel körültekintő futómű-tuningja és egyéb fejlesztései úgy tökéletesítik az autó vezetésének élményét, hogy közben kicsit sem csorbul az LS-től elvárt kényelem.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb