fbpx

Már gyártják az új Octaviát

Február 10-én gördült le első alkalommal a szerelőszalagról Mladá Boleslavban a megújult Octavia. Átdolgozott orr- és farkialakítással, illetve a vezetői segédrendszerek, az infotainment és a connectivity területein egyaránt korszerűbb megoldásokkal írja tovább a Skoda e modellsorozat sikertörténetét. Az elmúlt 21 esztendő során több mint ötmillió vásárló döntött az Octavia-család valamely tagja mellett.

Octavia

A modell az átalakítás mellett erős felszereltséggel érkezik, köztük a teljes-LED fényszórókkal, valamint a biztonságot és kényelmet szolgáló további fejlett megoldásokkal. A márka emellett a már említett új connectivity-ajánlatokkal is kínálja “beststellerét”: a Skoda Connect mobil online-szolgáltatásai az információs és navigációs funkciókat, illetve a jármű távelérését szolgálják. Mint minden Octavia, térkínálata, funkcionalitása, biztonsági és kényelmi technikái, dizájnja, valamint ár/érték-aránya tekintetében az új generáció is mércéül szolgálhat piaci szegmensében.

Az Octavia egyébként a cseh gyártó legnagyobb darabszámban értékesített modellje, 21 évvel ezelőtti, 1996-os bemutatkozása óta világszerte több mint ötmillió vásárló döntött a modellcsalád valamely tagja mellett. Az 1996-tól 2010 november végéig készült első generáció 1,4 millió példányban talált gazdára, a típus második nemzedéke pedig töretlenül folytatta elődje sikereit: 2004 és 2013 között összesen 2,5 millió kelt el belőle. 2012 novembere óta készül az Octavia harmadik generációja, amely a Skoda kínálatának egyik alappillére, s 2016 március végén már az egymilliomodik példány hagyta el a Mladá Boleslav-i szerelőcsarnokot.

Octavia belső

A múlt év végéig összesen csaknem 1,4 millió darabot gyártottak a harmadik generáció tagjaiból. Az Octavia a Skoda csehországi székhelye mellett már Kínában, Indiában, Oroszországban Ukrajnában és Kazahsztánban, valamint Algériában is készül.

ecotrex

Javasolt cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb